Assentoft

Mere fleksibel affaldshåndtering for erhvervslivet i 12 kommuner

Hidtil har erhvervsdrivende i Randers Kommune kunnet benytte genbrugspladserne i både Randers og Favrskov Kommune. Fremover bliver mulighederne endnu flere, når et nyt samarbejde blandt alle 12 kommuner i Business Region Aarhus går i gang.

Når man har opgaver langt fra sin hjemkommune, kan det gøre planlægningen af dagen unødvendigt besværlig, at der skal afsættes tid til at pakke ned og nå hjem inden den lokale genbrugsplads lukker. Den forhindring er den nye aftale med til at fjerne.

– Ordningen er let at bruge, og gør affaldshåndteringen mere fleksibel for eksempelvis håndværkeren, der har opgaver uden for Randers Kommune. Det er oplagt, at genbrugspladserne er med til at lette erhvervslivets vilkår på tværs af kommunegrænser, siger Frank Nørgaard, formand for Miljø- og Teknikudvalget.

Betal med mobilen

Alle genbrugspladser i Business Region Aarhus skilter med en kode, så man via sms hurtigt kan købe sig adgang. Når telefonnummeret er registreret på www.affald.randers.dk/sms, kan telefonen bruges til at købe adgang i hele regionen.

De enkelte kommuner har stadig mulighed for at køre videre med deres egne ordninger. I Randers og Favrskov kan man altså stadig få adgang på årsbasis ved at købe et Erhvervsmærkat til forruden.

Kommunerne som er med i Business Region Aarhus er: Aarhus, Randers, Syddjurs, Norddjurs, Viborg, Favrskov, Hedensted, Horsens, Odder, Samsø, Skanderborg og Silkeborg, .

Kommentarer