Randers midtby

Indendørsaktiviter for børn, hvis det regner i Randers

Hvis uheldet er ude, og regnevejret fortsætter, så der masser af kreativt sjov for børn på Håndværksmuseet i Randers! To dage i juli er museet nemlig fyldt af frivillige håndværkere, som sammen med børnene laver gammeldags legetøj, kuffertmærker til ferieturen og meget andet godt.

Igen i år har Håndværksmuseet i Randers arrangeret en masse værkstedsaktiviteter, hvor museets frivillige håndværkere vil hjælpe børnene med at fremstille forskellige ting.

Alle børn inviteres til at komme forbi til nogle hyggelige timer med fokus på kreativitet, historie og hyggeligt samvær. Det anbefales dog, at de har nået skolealderen for at kunne magte håndværket. Det gælder især hos smeden, som i år laver spidse grillspyd.

Lav hvad du har lyst til

Der er ferieaktiviteter for enhver smag, og børnene kan hoppe på lige den aktivitet, de har mest lyst til og derefter cirkulere rundt til andre aktiviteter, hvis de vil. De mest flittige når gennem alle aktiviteter i løbet af dagen og kan stolte gå fra museet med favnen fuld af fine hjemmelavede sager.

Var det noget med en drillepind?

Hos handskemageren kan børnene lave en nøglering med lædervedhæng eller andre sjove småting af læder. Hos sivfletteren laver børnene med hjælp en såkaldt ”drillepind”, som er et gammeldags legetøj.
Legetøj er også emnet hos snedkeren, hvor børnene kan lave en vejtromle af træ, og hos guldsmeden får børnene hjælp til at lave et flot hjemmelavet smykke.

Bogtrykkeren laver små postkort, der skal farvelægges, sammen med børnene; og måske kan de bruges til en feriehilsen til bedstemor. Og endelig er der malerskole, hvor børnene kan dekorere kuffertmærker af træ – er klar til at rejse på langfart og ferie. Endelig er der smeden, hvor man kan lave grillspyd, hvis ferien holdes hjemme.

Ferieaktiviteterne foregår tirsdag den 5. og torsdag den 7. juli 2016, klokken 12–16 på Håndværksmuseet, Lille Rosengård 16 i Randers. Tilmelding er ikke nødvendig.

Kommentarer