Langå

Lystfiskere glæder sig til Gudenåkonkurrencen 2019

Sidste års vinderlaks vejede 12,15 kg og målte 110 cm

Den 48. udgave af Gudenåkonkurrencen løber af stablen i næste uge fra fredag den 20. september til lørdag den 21. september. Den traditionsrige konkurrence er i årenes løb blevet større og større, og i år når præmiesummen således op over 100.000 kroner.

Det er de fire foreninger Randers Sportsfisker Klub, Langå Sportsfiskerforening, Hadsten Lystfiskerforening og Bjerringbro Sportsfiskerforening, der lægger fiskevand til konkurrencen, og bortset fra enkelte parceller kan der fiskes fra lidt nedstrøms Tangeværket til Randers Bro samt i Lilleåen nedstrøms Hinnerup. Det oplyser Danmarks Sportsfiskerforening.

Konkurrencen samler normalt mellem 250 og 300 deltagere, og overskuddet går til Ørredfondens arbejde med at optimere fiskebestandene i Gudenåen.

Jan Hyllested, der er formand for Randers Sportsfisker Klub og medarrangør af konkurrencen, deler gerne ud af gode råd til folk, der tænker på at deltage i Gudenå Konkurrencen.

Ved konkurrencen kan man fiske på fire foreningers fiskevand i Gudenåen og i Lilleåen, så der er masser af plads at brede sig på, og det er netop, hvad Jan opfordrer til, at man gør.

– Lad være med at gå i hælene på de andre. Spred jer væk fra parkeringspladserne, for så har I chancen for at finde nogle fisk, der ikke allerede har set 10 spinnere indenfor kort tid.

Fakta om Gudenåkonkurrencen 2019

Tid

Start: Fredag den 20. september, kl. 16.00

Slut: Lørdag den 21. september, kl. 16.00

Pris

Senior: 300 kr.

Junior: 100 kr.

 

Indvejning

Indvejning af fisk foregår på Langå Stadion. Der er åbent for indvejning i hele konkurrencetiden frem til lørdag kl. 16.00.

Kommentarer