Debat og politik

Louise Høeg: Venstre vil sikre fremtidens velfærd

Der er træls at være bænkevarmer, når man nu gerne vil bydes op til dans. Til gengæld er det ingen skam at forlade dansesalen, inden man sidder helt fast i isolationen. De andre partiers kædedans fortsætter det næste år, men festen er forbi, og tømmermændene må snart melde sig.

Debatindlæg af Louise Høeg, formand Venstres byrådsgruppe i Randers.

En skattestigning lå desværre som et mantra over årets budgetforhandlinger. I Venstre troede vi faktisk ikke, at skattestigninger var en socialdemokratisk kernesag, men vi tog fejl. Det var et ultimatum.

Randers Kommune er en fantastisk kommune; storby, land, å, fjord, masser af fritidsliv, kultur og smuk natur, uddannelsesinstitutioner, iderige og initiativrige mennesker og en forrygende beliggende mellem to universitetsbyer og med tog, motorvej og vandveje. Vi har grundlaget for en positiv udvikling.

Vi bruger ofte Horsens som sammenligningskommune, da vi på mange måder minder om hinanden, – lige bortset fra at Horsens oplever stor tilflytning. I 2018 havde Horsens en befolkningstilvækst på 772 borgere, mens vi havde en tilbagegang på 356 i befolkningsantallet. Horsens har samtidig en noget lavere skat og et noget større årligt anlægsbudget.

I budgetaftaleteksten for Randers Kommune kalder forligspartierne udviklingen af Byen til Vandet for et lokomotiv, og de fortsætter en stille opsparing hertil.

I Venstre mener vi ikke, at vi har råd til at vente længe på en så vigtig investering i kommunens fremtid. I stedet for at lade lokomotivet holde i remisen, sætter vi i Venstre fuld damp på. Uden en skattestigning.

I Venstre tror vi på, at den bedste måde at sikre penge til fremtidens velfærd er ved dels selv at investere, dels at tage ja-hatten på, når investorerne vender blikket mod Randers Kommune.

Samfundet udvikler sig hver eneste dag, og der opstår både nye velfærdsløsninger, og nye grupper af borgere, der skal støttes. Derfor kan man ikke bare fortsætte som man plejer, – og lappe lidt med skattestigninger, – men der er nødt til at fokuseres på de store linjer. Ellers er udviklingstoget kørt fra spor 1 længe inden, vi når frem til perronen.

I Venstre er vi klar til at samarbejde på kryds og tværs sammen med dem, der vil samarbejde med os til gavn for kommunens borgere.

Vi har som altid arbejdshandskerne på, – og har balkortet klart til næste års budgetforhandlinger.

Kommentarer