Purhus

Livet på Overgård Gods under krigen

Overgård Gods er en hovedgård beliggende i Udbyneder Sogn, Gjerlev Herred i det tidligere Randers Amt.

Onsdag den 26. oktober klokken 19.00 holder journalist Jørgen la Cour-Harbo foredrag om sin far, Ernst La Cour, der var forvalter på Overgård Gods fra 1942 til 1977.

– Som journalist fortæller Jørgen La Cour-Harbo levende om tiden på Overgård Gods og viser samtidig nogle billeder fra dengang, fortæller Christan Andersen, der er formand for LandboSenior Purhus-Tjele.

Jørgen la Cour-Harbo har i over 30 år været ansat ved Nordjyske Medier. I forsamlingshuset i Hammershøj vil han blandt andet fortælle historien om sin far, Ernst La Cour, der var overforvalter hos godsejer Flemming Junker ved Overgård Gods fra 1942 til 1977.

– Godsejer Flemming Juncker måtte jo tage til Sverige, fordi han var en del af modstandsbevægelsen og i den periode var det så Jørgen la Cour Harbos fader,  Ernst La Cour, der drev godset, siger Christian Andersen.

Jørgen la Cour-Harbo vil skildre livet på godset i en periode, der ikke kun var præget af Anden Verdenskrig, men også tiden efter. Det er LandboSenior Purhus-Tjele, som er arrangør. Det koster 50 kroner for medlemmer og 100 kroner for ikke-medlemmer med senest tilmelding mandag den 24.oktober klokken 12.00.

Kommentarer