Ålum

Med livet på 25 minutters standby

Kom indenfor i Ålum Forsamlingshus og hør foredraget om Casper Svane og hans familie. Pressefoto

Hjertestop – ring 112. Ingen puls! Har vi lige mistet vores far? Pump pump pump, pust pust pust, kom nu far, kom tilbage, du må ikke dø. Hvornår kommer den ambulance dog?

Det var nogenlunde scenen den dag i 2010 da Casper Svane en morgenstund faldt om med hjertestop derhjemme. Det, som ingen troede kunne ske, skete. Casper var midt i livet, han var sund og rask, han var i god kondition, han levede et godt liv med sin familie. Alligevel faldt han om med hjertestop.

Lægerne erklærede ham klinisk død. Dygtige læger og måske et mirakel fik ham vækket til live igen.

Og nu ventede den største kamp – kampen om at vende tilbage til livet. For som de siger i Hjerneskadeforeningen ”Et liv der reddes, skal også leves”. At redde liv er et fag, det er lægekunst. At leve livet er den største kunst af alle. Den kunst skaber vi alle selv hver dag; alene og sammen med vores familie og netværk.

Casper Svane har sagt ja til, sammen med sine to voksne børn, at komme til Ålum forsamlingshus og fortælle om den forfærdelige morgen og den uendelige lange tid derefter, hvor det for ham og hele familien gjaldt om at finde hinanden igen, finde hverdagen igen, finde kærligheden igen.

Hvem er ham der vågner op og har været klinisk død i 25 minutter? Er han stadigvæk Casper, far, ægtemand, direktør, cykelrytter, ven – er han fysisk ramt, kan han gå, kan han tale og værst af alt – er hjernen skadet. Skal han lære alting forfra?

Vi skal høre fortællingen fra Casper, men vi skal også høre fortællingen fra Caspers to børn. Kom og hør en ærlig fortælling om livets skrøbelighed, kom og hør hvordan livet lader sig gøre på trods af voldsomme skader, kom og hør om tro, håb og kærlighed – de tre ting der i forbandt gør livet så stærkt og i den grad værd at leve.

Foredraget er i Ålum forsamlingshus den 24. september klokken 19.00.

Alle er velkomne.

Kommentarer