Livsstil og forbrug

Ledige jobs og Covid-19 hitter på nettet

Corona hittede også på de sociale medier. Opslaget om at bruge mundbind korrekt og undgå at sætte det ned på hagen blev delt mere end 1000 gange. Foto: Randers Kommune

Ikke overraskende er det oplysninger om ledige jobs, corona og åbningstider på genbrugspladser, der var de mest søgte sider på Randers kommunes hjemmeside i 2020.

På Randers Kommunes hjemmeside kan borgerne indskrive deres barn i en daginstitution, købe nyt pas, søge om byggetilladelse og meget andet, som borgerne har brug for i deres hverdag. Jobs i kommunen og genbrugspladsernes åbningstider lå også øverst på listen i 2019. Siden coronaen ramte Danmark, har corona ligget på andenpladsen efter ledige jobs, der ligger på en førsteplads:

”Det er ikke overraskende, at corona er et af de mest søgte emner, for virussen griber jo ind i en række områder af vores liv, hvor en kommune også spiller en rolle. Det gælder både i forhold til vores sundhed, arbejde, vores børns skolegang, og om det er muligt at besøge familiens ældre familiemedlemmer på plejehjemmet,” fortæller Karen Balling Radmer, kommunikationschef i Randers Kommune.

Corona hitter også på sociale medier

På kommunens sociale medier viste borgerne også interesse for opslag om Covid 19. Her fik et opslag om at bruge mundbind korrekt og undgå at sætte det ned på hagen mere end 1000 delinger, ligesom corona-opslaget ”Vil du holde jul med Bedste, så stop med at feste,” blev delt 648 gange. Næsten samme popularitet havde et opslag om rygende fisk i en kloak, der var led i en kommunal kampagne om plastik i cigaretskod.

”På de sociale medier vælger vi ind imellem at bruge et glimt i øjet og skæve vinkler for at nå så stor en målgruppe som muligt. Det ser ud til at falde i god jord, for det er ofte de opslag, som får flest delinger og likes,” siger Karen Balling Radmer.

Kommentarer