Langå

Langå Sparekasse om tilsyn: “inspektionen gik smertefrit”

Morgen Vagnø er er tilfreds med Finanstilsynets besøg i Langå Sparekasse i april.

Torsdag formiddag skrev onlinemediet FinansWatch, at Finanstilsynet har givet Sparekassen Langå en række påbud. Det gjaldt blandt andet et påbud om bedre tilsyn med overtræk og en forbedring af bestyrelsesarbejdet.   

Læs her: Langå Sparekasse får påbud om at forbedre bestyrelsens arbejde

Randers Netavis har været i kontakt med Sparekassen Langås administrerende direktør, Morten Vagnø. På trods af finanstilsynets påbud er han overordnet tilfreds efter tilsynet i april. Morgen Vagnø konstaterer, at det gik fint uden afgørende overenstemmeler. 

– Vi har haft en ordinær inspektion. Det er seks år siden, at Finanstilsynet har været hos os sidst og inspektionen gik fuldstændig smertefrit uden uenigheder overhovedet, siger han og tilføjer.

– Jeg er godt med på, at Finanswatch skal sælge aviser, og at jeg skal sælge finansielle ydelser. Men hvis man sætter sig ind i, hvad der sker, når Finanstilsynet er ude ved finansielle virksomheder, så er det sådan, at det altid munder ud i en redegørelse med en række påbud.

Morten Vagnø forklarer, at der findes eksempler på påbud fra Finanstilsynet, der munder ud i store nedskrivninger på kreditområdet, hvilket ikke var tilfældes hos Sparekassen Langå.

– Nogle  påbud er alvorlige, andre er knap så alvorlige. Det der er karakterisk ved vores tilbagemeldinger, er, at vi fik påbud på et par området, der er utrolig nemme at rette op på, siger han og påpeget, at Finanstilsynet var fuldstændige enige i de beregninger, som Langå Sparekasse har foretaget.

Kommentarer