Debat og politik

Læserbrev: Venstre og Velfærdslistens hokus pokus budget

Mogens Nyholm, Byrådsmedlem, Radikale Venstre

Ved dette års budgetforhandlinger har Venstre fremlagt et fællesbudget sammen med Velfærdslisten, Enhedslisten, Beboerlisten samt DF.

Et budget, der er for godt til at være realistisk – det er det heller ikke. Det er et eksempel på økonomisk uansvarlighed.
I Venstre, Velfærdslistens m.fl. budget er der råd til såvel et ekstra tykt lag velfærd, mere asfalt og klimabro.
I forhold til forligskredsens (SF, de konservative, Radikale Venstre og Socialdemokratiet) budget er der i Venstre og co. s budget råd til ca. 100 millioner kroner mere velfærd i budgetperioden, tillige gives der mere end 100 millioner ekstra til klimabro, cykelstier og veje. Gode formål, men…

Venstre; DF og listernes budget er rent hokus pokus. Som min radikale lokalformand Søren Mikkelsen, Gjerlev, udtalte her i avisen forleden, så er det svært at tro, at det er de samme budgetforhandlinger vi har været til.

Venstre og co. s finansiering bygger på, at landets kommuner, og dermed Randers kommune, tildeles mange flere penge fra staten i de kommende fire år. Penge, som de slet ikke kan være sikre på gives.

Radikales og forligskredsens budget tror også på mere støtte fra staten. Modsat de femten er vores skøn forsigtigt og realistisk.

Lad det være sagt tydeligt og klart. Randers kommunes borgere får vel det bedste budget nogensinde i storkommunens historie. Et budget, hvor Radikale og forligskredsen fortsætter det sociale retningsskifte, som vi begyndte sidste år. Der er nok at reparere på. Bl.a. udligningsreform og den lille skattestigning fra sidste år gør det muligt.
Interessant var det at iagttage, at der ikke var protesterende borgere, da vi gik ind til anden og sidste behandling. Mon ikke mange borgere havde stået der, hvis utilfredsheden hærgede, som bl.a. Venstre og Velfærdslisten italesatte ved anden behandlingen?

Netop vedtagne budget er en god balance mellem det sociale og udvikling; indrammet med økonomisk ansvarlighed.
Det er ikke klogt at bruge penge vi ikke har, som ses i Venstres, og listernes fællesbudget. Det er som at tisse i bukserne for at få varmen. Virkningen holder kun kort, og bagefter bliver det meget værre.

Nb. Viser det sig, at der i de kommende år gives flere penge fra staten, end vi forligspartier forventer, skal de nok blive brugt til gavn for vores borgere. Vi skal lige have pengene i hånden først!

Kommentarer