Kultur og events

Kunstudstilling på Fussingø Slot åbner 25. marts

Herover vises to værker af tv. keramiker Troels Kvorning og th Billedkunstner Anne-Mette Cortsen. I alt medvirker 14 kunstnere på udstillingen på Fussingø Slot.

Også i dette års påske kan kunstinteresserede få lejlighed til at opleve en perlerække af kunstværker og møde deres skabere på en udstilling på Fussingø Slot. Udstillingen åbner Palmesøndag, den 25. marts, kl. 10. En time senere – kl. 11 – vil keramikeren Signe Kähler holde åbningstale og musikerne i bandet Venning Wild Cats vil fylde det gamle slots gange og rum med liflige jazztoner.

Efterfølgende er udstillingen åben alle dage i perioden 29. marts – 2. april i tidsrummet kl. 10 – 17. Cafeen er åben for køb af kaffe og brød.

I 2018-udstillingen medvirker 14 veletablerede og erfarne kunstnere fra forskellige dele af landet. For de flestes vedkommende er Fussingøudstillingen kun den seneste i en lang række af inden- og udenlandske fremvisninger. De spænder over et væld af udtryksformer og materialevalg og deres baggrund og tilgang til kunsten er lige så forskellig som deres værker.

Som besøgende på udstillingen vil man opleve både meget farverige og påtrængende kunstværker og mere ydmyge og dæmpede kulører og figurer. Men i alle tilfælde er værkerne et klart udtryk for deres skabers passion og kreativitet. Slottets mange rum og gange åbner mulighed for, at kunstnerne kan samle de udstillede værker, så beskueren får et indtryk af helheden i kunstnerens udtryksform.

På Fussingøgruppens hjemmeside, www.fussingoeslot.dk er der en fyldig præsentation af alle 14 udstillere og eksempler på deres kunst.

Ved indgangen til slottet er der rigeligt med gratis parkeringspladser, og erfaringen viser, at påskeudstillingen på Fussingø Slot for mange er en kærkommen lejlighed til at aflægge en forårsvisit i og ved de omgivende skove og søer, hvor den tiltagende sols stråler begynder at vække de vinterslumrende dyr og planter til live igen.

Af: Egon Thomassen

Kommentarer