Udbyhøj

Kom til Havnens Dag i Udbyhøj

Havnens dag finder sted på Udbyhøj Lystbådehavn den 9. juni. Pressefoto

Den 9. juni kan alle interesserede helt gratis prøve et stand up paddle board eller få en tur i kajak. Der er også mulighed for at deltage i Fitness ved Fjorden, låne udstyr i Grejbasen til et spændende eventyr i naturen og meget mere. Dagen tilbyder også et festligt musikprogram. 

Det er SU-events og den kommunale Udbyhøj Lystbådehavn, der arrangere dagen som en del af det landsdækkende projekt Vild med Vand.

– Vi vil gerne vise nogle af de mange muligheder, der er for et aktivt friluftsliv ved Randers Fjord og Udbyhøj, siger havnefoged Christian Heibel Godsk om baggrunden for dagen.

Dagens program begynder klokken 10 med åbningen af kapsejladsen Kattegat Classic Cup. Foreløbig har mere end 10 både fra blandt andet Grenå, Hobro, Hadsund og Randers tilmeldt sig. Kapsejladsen er en distancesejlads på omkring 30 sømil i Kattegat med start og mål udenfor indsejlingen til Randers Fjord.  Hele dagen afholdes der åben båd ved havnekajen, hvor der er mulighed for at høre mere om sejlerlivet.  På samme tidspunkt åbner Grejbasen, der er bemandet med en naturvejleder. Lån krabbefangere, fiskenet, kikkerter og stereolupper. Gå for eksempel på krabbesafari eller studer små vanddyr og fugle. Har du lyst til at prøve at sejle kajak eller på et Stand up paddle board, så står professionelle instruktører fra Green Adventure også klar.

Fitness Fabrikken laver opvisning i Piloxing fra klokken 13. Alle interesserede kan være med – det er bare med at møde op. Piloxing er en kombination af pilates, boksning og dans. Det forgår i et højt tempo, med hurtig skiftende øvelser. Det er en motionsform, hvor man kommer hele kroppens store og små muskelgrupper rundt. Der er også mulighed for at deltage i Udbyhøj challenge.

Det er et kort løb på omkring 1,5 km. Ruten begynder i færgehavnen, der løbes i vandkanten til Lystbådehavnen. Herfra vil der være en række forhindringer der skal forceres. Der løbes videre til mastekranen, hvor der springes i havnen og svømmes om til slæbestedet. Herefter går turen tilbage over havnearealet med nye forhindringer og hen over stranden i det bløde sand med flere små forhindringer.

Dagen slutter af med et musikprogram, der begynder kl. 12.30 med Randers Spillemandslaug. Senere tager Randers-bandet Mixtape blandt andre over. Lasse Brask Vinther og Thomas Linnet Sørensen står i spidsen for en musikalsk oplevelse. Repertoiret er som et blandet mixtape med musik lige fra Elvis til Lady Gaga. Fra kl. 21 til midnat spiller duoen Double Trouble. Far og søn som spiller op til dans med en blanding af fortidens allerbedste hits. Kunstnere som Creedence Clearwater Revival, Joe Cocker, Kim Larsen, TV2 og mange flere vil blive gengivet med god lyd og godt humør.

Du finder hele programmet for Havnens Dag i Udbyhøj på www.detsker.dk

Fakta

  • Havnens Dag er en del af projekt Vild med Vand, som Dansk Sejlunion og Foreningen for Lystbådehavne I Danmark (FLID) står bag. Projektet er støttet af Nordea-fonden. Flere end 100 havne er tilmeldt, og hver havn har deres egne maritime aktiviteter. Der vil være små og store overraskelser på dagen, og det er muligt at prøve alt fra sejlads, krabbevæddeløb, kajak og dykning til harpunfiskeri, paddelboard og meget andet. De fleste havne gør samtidig en fest ud af dagen med en masse smagsprøver, mad og drikke, musik og anden underholdning.

Kommentarer