112 og retsvæsen

Kan du genkende disse to tricktyve?

Østjyllands Politi beder offentligheden om hjælp til at få identificeret to mænd i forbindelse med et tricktyveri hos en guldsmed i Randers.

Tricktyveriet fandt sted fredag den 16. oktober kl. 11.41 hos Houmeden Guld, Sølv og Ure på Hovmeden i Randers C. Her kom de to mænd ind i butikken og tog kontakt til ekspedienten, som de begyndte at tale med på tysk. Mændene fortalte, at de var fra Tyrkiet, og at de var på jagt efter smykker til deres koner.

Mændene var i forretningen et stykke tid, og på et tidspunkt stod ekspedienten og talte med den ene af mændene, mens de kiggede på nogle smykker i vinduet. Hvad han ikke så var, at den anden mand udnyttede muligheden til at stjæle smykker fra disken. Kort efter sagde de to mænd, at deres koner skulle med og vælge smykkerne, og så forlod de butikken.

Ekspedienten opdagede først senere, at de to mænd havde stjålet smykker. De slap afsted med ringe og armbånd til en samlet værdi på mere end 120.000 kroner.

A, der stjal smykkerne fra disken, beskrives som:

Mand
Ca. 35-45 år gammel
Ca. 180 cm høj
Kraftig af bygning
Mørk i huden, sort hår og sort fuldskæg
Bar hvid kasket
Var iført sort jakke og blå jeans
Medbragte en hvid papirspose
Talte tysk
B, der afledte ekspedientens opmærksomhed, beskrives som:

Mand
Ca. 30-40 år gammel
Almindelig af bygning
Mørk i huden og med sort hår
Bar en grå sixpence
Var iført sort jakke og sorte bukser
Talte tysk
Begge mænd er muligvis af tyrkisk afstamning.
Østjyllands Politi har mistanke om, at de to mænd vil forsøge sig med samme fremgangsmåde i andre guldsmedeforretninger og opfordrer derfor disse forretninger til at være ekstra opmærksomme, hvis de to mænd indfinder sig.

Kan du genkende de to mænd på billederne, eller har du i øvrigt oplysninger i sagen, så kontakt politiet på telefon 114.

Kommentarer