Randers by

Julemandens hus er stadigvæk på tegnebrættet i Randers

Foto:Kongs-gaarden.dk

Planerne om at opføre et oplevelses- og aktivitetscenter i Randers, der blandt andet skal rumme julemandens værksted, postkontor og meget andet, er endnu ikke opgivet. 

Det oplyser idémanden Jan Lund, der med sin kone, Kirsten Lund, i mange år har ageret lokal julemand og julemor og gennem samtaler med børnene, i 2013 fik idéen til at sparke projektet i gang. Værkstedet koster imidlertid flere millioner mere end først antaget. Penge, som ikke er fundet endnu, oplyser Jan Lund:

– Jeg håber, at 2017 viser os, om de finansielle idéer, vi har, er realistiske, og så har vi noget at gå efter. Kommer der ikke en afklaring, vil jeg begynde at overveje at smide håndklædet i ringen – men først når alle mulighederne er afprøvet.

Ambitiøse planer

Det er blandt andet byggeomkostningerne, der er dyrere end først antaget. Julemandens “Kongsgård” skal bestå af en 12 meter høj bygning i to plan udført i træ med museum, træværksted, pakkemaskine, postkontor, butik og sceneområde til juleshow samt et stort legeland.

På første sal er planen, at der skal opføres selskabslokaler og cafélounge med udsigt over gårdens udendørsareal, hvor rensdyrene vil bo. Udenfor vil der blive opført terrasse, legeplads, en kunstig kælkebakke, en lille skov og hytter til udlejning, hvor gæster kan overnatte.

Det sker på en grund ved siden af Memphis Mansion i Randers, som byrådet har vedtaget at stille til rådighed.’

Randers Kommune: stil garantier

Randers Kommune har bedt Jan Lund om at stille nogle garantier, der kan vise potentielle investorer, at de ikke “vil rive tæppet væk under projektet”.

Der er en dialog i gang med bank og realkredit, så der kan blive sat et beløb på, hvor mange penge der skal hentes via private investorer og fonde, samt hvad der kan lånefinansieres.

Kommentarer