Langå

Jørn Rønnau bag ny naturkunst på Krakamarken

Hans Brodersen fra Randers Kommunes driftsafdeling, skov- og landskabsingeniør Randi Flensborg Jørgensen og kunstneren Jørn Rønnau ved den spæde begyndelse til en af de nye siddeskulpturer, som Jørn Rønnau nu skal i gang med at forme på Krakamarken ved Brusgård. Pressefoto

Kunstneren Jørn Rønnau er i samarbejde med Randers Kommune Miljø og Teknik i gang med at skabe fire nye sidde-skulpturer på Krakamarken ved Brusgård.

– Det er min ide at skabe nogle meditative steder, hvor man kan sidde og nyde Krakamarkens storslåede landskab. Materialerne er egestammer og kampesten, som bliver sat sammen i forskellige kompositioner. Meningen er at skabe nogle intime rum, som både fungerer som siddepladser, udsigtspunkter, skulpturer og legeredskaber, fortæller Jørn Rønnau.

Den nu 72-årige kunstner var for 25 år siden manden bag Naturskulpturparken Krakamarken, hvis forgængelige kunst blev skabt af 30 danske og udenlandske land-art kunstnere ved to symposier i 1992 og 1993.

Nogle af kunstværkerne fra dengang kan stadig opleves den dag i dag på Krakamarken – blandt andet Rønnaus skulptur ”In between” og hans ”hjertetræ” i fyrrelunden.

Egetræet til de nye siddekompositioner på Krakamarken stammer fra Vestparken i Langå, hvor Randers Kommune netop har foretaget en udtynding blandt de store ege.

Kommentarer