Magaxin

Joan ville hjælpe konfirmand-familie, og mere hjælp strømmede til

For fire år siden fik Joan Bertelsen en stor hjerneblødning og efterfølgende meningitis to gange. Hospitalet meddelte familien at hun havde 20 procents chance for at overleve, og hvis hun skulle overleve, måtte de forvente, at det blev som grøntsag. Joan var væk i omkring 2 måneder.

Det er nu fire år siden, og Joan lever heldigvis i bedste velgående, men hun blev hjerneskadet.

Hun har altid været meget aktiv. Bl.a. har hun været selvstændig frisør i over 40 år og har haft to saloner i Australien og her hjemme har hun drevet 5th Avenue, på Kirketorvet/Borgergade i Randers.

Joan har altid knoklet, og derfor var det svært for hende, at hun skulle blive så syg. For nylig fik hun tildelt sit uddannelsesbevis som borgerguide. Her er opgaven at hjælpe og støtte andre borgere med at afklare, hvad der er vigtigt for den enkelte og hvilke håb og drømme, man har for fremtiden.

Hun har stadigvæk ikke overskud til noget efter sygdommen, men vil gerne hjælpe og har altid haft en drøm om at hjælpe. Den drøm skulle pludselig gå i opfyldelse.

På Facebook så hun et opslag, hvor en enlig mor med tre børn spurgte om nogen ville bage en kage fordi hun skulle holde konfirmation. Hun ville betale for ingredienserne.

Da der kun var en der bød ind, tilbød Joan at bage en kage. Hendes datter er kosmetolog, og de enedes om at tilbyde klipning og sminke til moderen og hendes tre børn.

Fordi den enlige mor er presset både på økonomi og sygdom, satte Joan alt ind på at hjælpe hende. Derfor lavede hun et nyt opslag på Facebook, hvor hun opfordrede mennesker med et godt hjerte om at melde sig ved hende. Allerede efter en time havde der meldt sig så mange, som ville hjælpe, og derfor måtte hun lukke for kommentarerne.

– Det var dybt rørende. Folk sendte penge og en anden skrev, at han ikke kunne bage, men hvis der skulle slæbes eller gives en skilling, stod han parat.

Han har forbindelse til ejeren af Randers Legeland, og hurtigt var en slush ice maskine på plads. Body Shop tilbød at donere gaver. Det samme gjorde Cc: Christensen og der er andre som giver gaver.

Der blev også fremskaffet blomster, mad, kager til et kagebord desserter, og til at pynte bordene var Langå Teltudlejning hurtig til at donere duge, en mor som havde konfirmation i søndags, donerede hendes overskydende pynt. En ville donere 500 kroner til pizza, der kan benyttes som natmad til konfirmationens gæster. Straks efter meldte en kok sig, og tilbød at lave pizzaen for de 500 kroner. Resten ville hun selv spæde til. et par piger til køkkenet, meldte sig også på banen.

– Sådan har det været hele vejen igennem. Det har været så rørende, og jeg er virkelig overrasket over den opbakning. Det er dybt imponerende erklærer Joan Bertelsen. tænk sig, at folk vil bruge deres tid og penge på at stable dette på benene..

I sin indbakke fik Joan også tilbud om hele tre flotte kjoler, og der blev penge til nye sko.

– Kvinden kan slet ikke begribe, at det er virkelighed. Hun er nærmest rystet over den store hjælp og er selvfølgelig dybt rørt fortæller Joan.

– Jeg er virkelig overvældet, og det fremkalder respekt, at så mange helt fremmede mennesker står parate til at hjælpe, når mennesker som har det svært og har behov for en kærlig hånd, siger Joan Bertelsen.

På trods af Joans sygdom, tog hun to hele dage, hvor hun koordinerede alle donationer og tilbud om det ene og det andet.

Takket være Joan er alt nu på plads. Nu kan det godt blive søndag, og konfirmationen kan begynde.

Så længe der er mennesker med et så stort hjerte som Joan har, så er der stadig håb for fremtiden.

Kommentarer