Debat og politik

James Loveless synger populære jazz-sange

Siden 1989 har amerikansk fødte James Loveless været den vokale ankermand i et af Danmarks bedste og mest populære bluesbands, Shades Of Blue.

Nu synger han jazz fra sit hjemlands store sangbog af populære melodier, der har udviklet sig til at blive klassikere – ja endog hits for flere generationer af musikelskere, uanset om de nu er til jazz, blues, pop eller bare god musik.

Torsdag 5. marts optræder Loveless Jazz Quartet hos Jazzens Venner på Underværket i Randers, og det er – udover James Loveless – et band af musikere, som er særdeles velkendte indenfor forskellige genrer.

Saxofonisten Niels Mathiasen er kendt fra sit arbejde med bl.a. Gnags og Poul Krebs Band, men ikke mindst fra sin position i Grarup All Stars. Pianisten Kristian Fogh er fast medlem af Mike Andersen Band og Lars Lilholt Band, ligesom han udgiver sine egne jazzinspirerede kompositioner. Jens Kristian Dam er trommeslager i Mike Andersen Band og hos H.P. Lange. Bassisten Jørgen M. Nielsen spiller med bl.a. Frimer Band, Bourbon Street Jazzband og River Jazz & Blues Band.

James Loveless bliver med de fem bakket op af et hold musikere, der mestrer at skabe de rigtige stemninger, uanset om det skal være følsomt på balladeplan eller musikken skal serveres med mere kraft og tempo. I denne her sammenhæng oplever både de – og dermed publikum – en større grad af frihed til at spille soloer og improvisere, end tilfældet er i de fleste andre bands, hvor en pop eller rocksang nu engang lyder, som den altid ”skal” lyde.

Hvert eneste jazzband har sit eget repertoire, men konstellationen Loveless Blue Jazz Quartet fremfører nok flere populære og velkendte sange end de fleste andre. Fordi James Loveless magter at synge dem, og fordi de er en del af mange rytmiske musikeres tidligste inspirationer. ”Georgia On My Mind”, ”Summertime”, ”Willow Weep For Me”, ”All Of Me”, ”Good Bless The Child”, ”They Can’t Take That Away From Me” og ”Ain’t No Sunshine When She’s Gone” er bare en lille del af de sange, som langt de fleste musikkendere elsker – som nævnt uanset hvilken type musik de end foretrækker.

Loveless Blue Jazz Quartet er et helt nyt projekt, men meldingerne fra de hidtidige koncerter går på, at bandet er flot sammenspillet, har fundet sin egen lyd og afvikler sine koncerter med intens følsomhed og overbevisende musikalsk elegance.

Koncerten finder som nævnt sted på Underværket torsdag 5. marts kl. 20.00. Det er Jazzens Venners anden koncert i år, og den lokale musikforening fortsætter traditionen med, at alle under 25 år har gratis adgang. Flere og flere unge har benyttet sig af tilbuddet gennem 2019, og resultatet er ofte, at de kommer til mere end én koncert i jazzklubben.

Kommentarer