Fårup

Ingen Grøn Koncert? – Kom til Open Air i Fårup

Har du pludselig også plads i kalenderen, efter Grøn Koncert har afsløret, de i år ikke vil komme til Randers? Fortvivl ikke, for i Fårup sker der ting og sager. Photo: Medina til Grønkoncert, Youtube

Efter længere tids planlægning kan det nu endelig offentliggøres. Der bliver i juni 2017 afholdt Fårup Open Air koncert for første gang i byens historie.  

Støtteforeningenunder Fårup Sønderbæk Idrætsforening har siden starten af efteråret barslet med en ide om at arrangere en Open Air koncert i Fårup, og efter flere møder er tingene faldet på plads.

– 2017 bliver året, hvor vi forsøger, fortæller Jørgen Lilleris, formand for FSI.

Ideen er fostret af avisomtaler af andre foreningers positive oplevelser med at arrangere nye ting i lokalsamfundet, og støtteforeningen har derfor spurgt FSIs bestyrelse om de ville være med.

Efter et par møder, med blandt andet. borgerforeningen for Fårup og omegn, blev støtteforeningen inviteret til et borgermøde for at fortælle om arrangementet. På dette møde meldte der sig op mod 20 personer, som gerne vil hjælpe med at arrangere.

– At vi så også har fået et tilsagn fra Handest Kultur og Idræt om at være med på banen ved arrangementet, giver jo bare glæde, fortæller Jørgen Lilleris.

Finde den indre sangfugl

Arbejdet med at arrangere sådan en Open Air koncert er ikke en let sag, og der har derfor været en dialog med et bookingfirma i Randers, allerede fra de indledende møde var afholdt.

– Hvis vi skal have noget musik, som kan trække folk, men som dog er til at betale, så er det nødvendigt med professionel hjælp, siger Jørgen Lilleris og fortsætter:

En koncert med 6 bands løber let op i 200.000 kroner bare for musikken. Derudover kommer alt det praktiske med scene, lys, lyd, sanitet, salgsboder, hegn og så videre.

– Det færdige program foreligger ikke på nuværende tidspunkt, men vi er sikre på at vi får fat i nogle bands, som kan sætte gang i kroppens vuggen og finde den indre sanglærke frem i tilskuerne, afslutter han.

Brug for frivillige

Et arrangement i denne størrelse betyder, at der skal bruges hjælp fra frivillige hænder. Der skal bruges hjælp både til planlægningen, men ikke mindst til afviklingen.

Inden portene åbnes til koncerten, skal alt være på plads med hegn, salgsboder, sanitære forhold samt andre fornødenheder, og det er her, der er størst brug for hjælp.

– Mens koncerten foregår, skal diverse boder bemandes og andre praktiske opgaver udføres, men et stort arbejde ligger også i at få pladsen ryddet, så den kan afleveres i fornuftig stand, siger formanden.

Jørgen Lilleris og de andre arrangørere ser frem til at kunne åbne for billetsalget i den nærmeste fremtid og håber på, at koncertpladsen bliver godt besøgt.

Det er nemlig planen, at sætte Fårup og omegn på det østjyske landkort.

Koncerten finder sted lørdag den 17. juni, og der vil blive mulighed for at høre musik fra klokken cirka 14 til midnat.

Kan du lide, hvad du læser ? Så gå ind på Facebook og “synes godt om” Randers Netavis her

Kommentarer