Randers by

Homemade Bread Day: Gratis surdej til randrusianerne

I takt med en stigende interesse for bagning efterspørger flere og flere de grove brødtyper. Derfor uddeler Guldbageren i Randers nu gratis surdej til kunderne.

Hos GuldBageren i Randers er efterspørgslen på grove og rustikke brødtyper stærkt stigende. For at markere den internationale Homemade Bread Day den 17. november og sætte fokus på kvalitetsbrød, uddeler den lokale bagermester gratis surdej til alle.

Fra den 6. november kan alle, der har lyst til at bage eget rugbrød, bestille et glas surdej til afhentning hos GuldBageren på Løgstørvej den 16. november. Med surdejen følger opskrift og instruktioner i, hvordan man bager rugbrød med ægte surdej.

– Vi vil gerne sætte fokus på kvalitetsbrød og håber, at alle de – jo flere, des bedre – der prøver kræfter med surdejen, får en god oplevelse med et hjemmebagt rugbrød. Samtidig får man kendskab til, hvad der kræves i bageprocessen, og en forståelse for, at kvalitet og god smag tager tid, siger Bjarne Vilsgaard, bagermester hos GuldBageren i Randers.

Kvalitetsbevidste randrusianere

Når borgerne i Randers går til bageren, vil de have kvalitetsbrød med masser er kerner og fuldkorn, mens de klassiske franskbrød og rundstykker baseret på den hvideste, fintmalede hvede får færre og færre købere.

– Mørke, grove og rustikke brød fylder otte ud af ti pladser på hylderne. Der er generelt et stort fokus på sund madlavning og kvalitetsråvarer, og den tendens oplever vi også tydeligt i vores forretning – i dag vil kunderne gerne betale lidt mere for at få noget sundt brød med masser af smag og gods i, forklarer Bjarne Vilsgaard.

Kommentarer