Asferg

Hep med på Henrik i aften på DR1

Henrik Vangsted er nomineret til "Årets Energibundt" for sit langstrakte og intensive arbejde med at udvikle Purhus IF som forening - herunder at skaffe penge til og få bygget nye faciliteter. Foto: DONG Energy

Randers er flot repræsenteret ved DR’s store Sportshow 2016, som sendes direkte i aften fra Boxen i Herning. Henrik Vangsted fra Purhus Idrætsforening er blandt de tre finalister, der er nomineret til titlen “Årets Energibundt”. Hep med, når det hele går løs fra klokken 21.00 på DR1.

Flere end 350 personer fra alle egne af landet er blevet indstillet til Årets Energibundt”, men kun tre er nominerede – her iblandt Henrik Vangsted fra Purhus Idrætsforening. I aften afsløres det på direkte TV, hvem der løber af med titlen og æren.

Om indstillingen af Henrik Vangsted til prisen lyder det:

– Henrik har gennem mange år arbejdet intensivt og energisk på at fastholde og udvikle gode idrætstilbud i vores lille landsbysamfund nord for Randers, fortæller indstilleren, og fortsætter.

– Han kom til egnen som tilflytter i starten af 90’erne – ung og fuld af energi. Den lokale idrætsforening PIF havde en lille gymnastikafdeling, og det var ikke nok for Henrik. Så i 1994 kom han på banen og udbød forskellige gymnastikhold. Det greb hurtigt om sig. Skolens gymnastiksal blev en begrænsende faktor og i 1999 tog Henrik initiativ til arbejdet med at bygge større faciliteter i den lille landsby Asferg. Arbejdet med træningshuset skulle vise sig at tage mange år med lange og hårde sværdslag med bl.a. kommune samt et stort arbejde for at skaffe penge til projektet.

– I 2006 kunne Træningshuset i Asferg endelig indvies, og det blev i 2014 udvidet med flotte faciliteter til idrætsforeningen og hele lokalbefolkningen. Henrik har som inspirator, katalysator og indpisker gennem mange år stået bag denne udvikling. Sideløbende har han fungeret som instruktør og mentor på mange gymnastikhold, ligesom han i en periode været tovholder for et fodboldhold med gode resultater til følge. Et rigtigt energibundt.

Om prisen

Det er DONG Energy, der står bag prisen “Årets Energibundt” med en præmie på 75.000 kroner. Med prisen ønsker DONG Energy at hylde det fantastiske arbejde, der lægges i idrætsforeningerne overalt i landet. Årets Energibundt går til en frivillig, for eksempel en træner, holdleder, stævnearrangør eller en anden, der med en særlig indsats og engagement bidrager til sammenholdet i idrætsforeningen.

Kan du lide, hvad du læser ? Så gå ind på Facebook og “synes godt om” Randers Netavis her

Kommentarer