Havndal

Havndal-virksomhed vinder prestigefyldt energipris

Bag BYGGERI-messen står Danske Byggecentre, der er brancheorganisation for landets førende byggecentre, trælaster og byggemarkeder. Pressefoto

Klimagulv, kuldereducerende trappeløsning, cirkulær miljøstrategi og en arbejdsmiljøfremmende montagelift blev vinderne, da Brancheforeningen Danske Byggecentre uddelte Byggeriets Klimapriser i forbindelse med Skandinaviens vigtigste fagmesse for byggevarer, Byggeri’18, i Messe C, Fredericia.

Fredericia Kommunes borgmester, Jacob Bjerregaard, og Carsten With Thygesen, formand for Markedsmodningsfonden og næstformand i Realdania, overrakte tirsdag Byggeriets Klima-, Energi- og Miljøpris samt Byggeriets Miljøpris – Særpris til henholdsvis Kronospan, WOOD STEP, Komproment og H+H Danmark.

Bag Byggeriets Klimapriser står Brancheforeningen Danske Byggecentre, som med de tre hæderspriser og årets særpris ønsker at sætte fokus på og fremme udviklingen af byggevarer med bedre energi- og miljømæssige egenskaber.

– Danske virksomheder har sat fart på innovationen inden for grønne og bæredygtige byggevarer, løsninger og miljøstrategier. Det er femte gang, at vi uddeler Byggeriets Klimapriser, og mængden af ny teknologi og idéer har aldrig været større blandt de nominerede og messens mange udstillere. Specielt inden for cirkulær økonomi og energibesparende materialer oplever vi i år en opblomstring, så der gode udsigter til et endnu grønnere og mere bæredygtigt dansk byggeri, siger Palle Thomsen, adm. direktør i Brancheforeningen Danske Byggecentre, som er arrangør af BYGGERI’18.

Særpris til det gode arbejdsmiljø

Sammen med Byggeriets Klimapriser blev der i år uddelt Byggeriets Miljøpris – Særpris. Vinderen blev H+H Danmark, der har udviklet montageliften H+H ERGO, som både har øget virksomhedens konkurrenceevne og bidraget til et dokumenteret bedre arbejdsmiljø på byggepladsen.

– Vi ønsker at hylde det gode og sikre arbejdsmiljø. Derfor har vi i år indstiftet Byggeriets Miljøpris – Særpris for at sætte fokus på, at der kan hentes mange penge i byggeriet ved at satse på innovation, der både skaber effektive løsninger og et godt fysisk arbejdsmiljø for ens medarbejdere på byggepladsen, siger Palle Thomsen, adm. direktør for Brancheforeningen Danske Byggecentre, der er medlem af Nomineringskomitéen bag Byggeriets Klimapriser.

Om BYGGERI’18

  • BYGGERI’18 afholdes den 13.-16. marts i MESSE C i Fredericia. Messen har åbent dagligt fra kl. 09.30 – 17.00 med fri adgang for fagfolk mod registrering.
  • BYGGERI-messen har igennem årerne positioneret sig som Skandinaviens vigtigste fagmesse for byggevarer og havde ved seneste afholdelse i 2016 over 300 udstillere og 26.000 besøgende.

Kommentarer