Gjerlev

Hård kritik af Dyrenes Beskyttelse

Nye oplysninger i vanrøgt-sagen peger nu på, at hvalpefabrikken i Gjerlev blev anmeldt til Dyrenes Beskyttelse allerede den 27. december sidste år.

Alligevel skulle der gå halvanden måded uden handling og først den 8. februar i år, efter endnu et tip, blev de første 27 vanrøgtede hunde opdaget og reddet ud af deres fangenskab.

Hvad gør Dyrenes Beskyttelse?

Randers Netavis har været i kontakt med en kvinde, som vi her kalder Karen. Hun ønsker at være anonym, men kvindens rigtige identitet er redaktionen bekendt. Hun anmeldte hvalpefabrikken i Gjerlev til Dyrenes Beskyttelse allerede den 27. december sidste år.

På baggrund af denne annonce på dba.dk, besøgte et anonymt vidne allerede hvalpefabrikken den 27. december sidste år. Hun købte ingen hund, men anmeldte i stedet straks ejendommen til Dyrenes Beskyttelse. Det kom der ikke nogen reaktion ud af.

Hun havde set en annonce i dba.dk, hvor 11 uger gamle hundehvalpe var sat til salg. Prisen for en hund var 3.000 kroner, og var krydsninger af cavalier king charles/puddel/borderterrier.

Karen aftalte med sælgeren, at hun skulle komme og se hunden den 27. december. Tilfældigvis kørte hun forkert, og endte ved en nabo. Denne nabo forklarede til Karen, at han havde en fornemmelse af, at noget var helt galt ved sælgeren, dog uden at præcisere hvad der kunne være galt.

På sælgers bopæl blev hun i døren modtaget af en kvinde. Inde i huset bemærkede Karen en stærk urinlugt. Der var snusket, og aviser over alt på gulvet. Hundene virkede sky, og gemte sig bag moderen. De hunde, som Karen så, var meget tynde, og virkede underernærede.

En af hvalpene fra kuldet var allerede solgt. Og det var netop den hund, som Karen gerne ville købe.

– Hjemmet var rodet og virkede mystisk, og det var som om, at noget skulle skjules, forklarer Karen til Randers Netavis.

Karen var stærkt rystet over det syn, som havde mødt hende. Allerede på vej hjem kontaktede hun Dyrenes Beskyttelse, og forklarede, hvad hun havde set. Vedkommende fra Dyrenes Beskyttelse lovede, at de ville sende en person ud, for at kigge på forholdene.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Dyrenes Beskyttelse, om hvad organisationen konkret foretog sig efter anmeldelsen den 27. december, og hvordan hvalpefabrikken har kunnet fortsætte trods anmeldelsen.

Læs også: Ministerforslag om smiley-ordning allerede skudt til jorden

Kommentarer