Langå

God stemning og fuldt hus til 1. maj i Langå

Se billedserie Fotoserie: Jan Szwed.

Reportage fra en tilhører
Af: Josefine S. Rasmussen

Klokken er 16:00 og de røde faner svajer stille i brisen udenfor Kulturhuset Langå. En duft af kaffe fylder forsamlingsrummet, mens folk fra nær og fjern finder plads rundt om bordene. De hilser på hinanden og snart forener deres stemmer sig i en summen. Flere stole må stilles op, fordi folk bliver ved med at ankomme. Til sidst er lokalet helt fuldt.

Gæsterne er i godt humør, for overenskomstaftalen er landet i tide, og har gjort 1. maj til en festdag – undtagen for folkeskolelærerne. Da forsamlingen er faldet på plads, dæmper deres summen sig ved lyden af en kagegaffel mod et vinglas. 1. maj skal sættes i gang med en sang, og der bliver hurtigt slået op på side 7 i sangbogen, hvor teksten til ’Danmark for folket’ står skrevet. Klart og tydeligt synger forsamlingen 1. maj ind.

Efter sangen går den første taler, byrådsmedlem og folketingskandidat Iben Sønderup (S) på talerstolen, efterfulgt af Beboerlistens byrådsmedlem, Bjarne Overmark. Der bliver delt blomsterbuketter og gavekurve ud til et par bestyrelsesmedlemmer fra Socialdemokratiet Langå og Omegn, heriblandt den lokale partiformand, Børge Sundahl, som i år har været aktiv i partiets tjeneste i 50 år. Også kasserer Anni Møller får en buket for sit store arbejde.

Dagens andre talere er byrådsmedlem Karen Lagoni (S) samt byrådsmedlem og folketingskandidat, Charlotte B. Mølbæk (SF).

I pauserne bliver der købt kage, kaffe, sodavand og røde pølser. Wilhelm Skjerks jazzklaver slår tonerne an til en hyggelig stemning.

Trods regnvejret er humøret højt i Kulturhuset Langå på arbejdernes kampdag, og der bliver med kampgejst talt om bæredygtighed, naturbeskyttelse, lighed og fællesskab.

Dagens sidste talere er Velfærdslistens Majken Vestergaard og regionsrådsmedlem Marianne Carøe (S). Her er emnerne også velfærd, med fokus på folkeskolen og psykiatrien.

Særligt ét emne går igen i dette års 1. maj-taler i Langå: Naturen. Politikerne er bekymrede for den tilstand vores natur er i, både i Randers Kommune og i Danmark. ”Vi må gøre noget mere for at passe på vores fælles natur,” er budskabet.

Kl. 18 er arrangementet slut. Og 1. maj-gæsterne kan bære følelsen af sammenhold og fællesskab med hjem.

Kommentarer