Læsten

Gastronomisk hæderspris til Cold Hand Winery

Jens Skovgaard Pedersen fra frugtvineriet Cold Hand Winery nær Randers modtog i går lørdag den 6. april et hædersdiplom fra Det Danske Gastronomiske Akademi for sin initiativrigdom inden for dansk gastronomi.

Det Gastronomiske Akademi motiverer vinderen med følgende ord:

I Læsten, en landsby 12 km udenfor Randers producerer Jens Skovgaard frugtvin af æbler, pærer og bær. Det startede som et hobbyprojekt, men blev i 2010 til en fuldtidsbeskæftigelse, da Jens opsagde sin stilling som skoleleder for at forfølge drømmen om at producere nordiske frugtvine i verdensklasse. En drøm der må siges at være gået i opfyldelse med et utal af prestigefulde priser og plads på vinkortet på Michelin restauranter både i ind- og udland.

Cold Hand Winerys produkter er tilgængelige over hele verden og elsket af såvel forbrugere som anmeldere. Enhver, der har smagt frugtvinene fra Cold Hand Winery, må se sig blæst bagover af deres nænsomt kuraterede vinøse, sensoriske egenskaber. Brandet var dog intet uden Jens, der med sin fandenivoldskhed og ukuelige personlighed ufortrødent har skubbet og trukket frugtvin frem i lyset.

– Jeg er stolt og ydmyg over at blive tildelt det her hædersdiplom. At frugtvin og gastronomi hører sammen, er vores helt store kæphest, og derfor er det dejligt at opleve, at den gastronomiske verden også har fået øjnene op for frugtvin. Jeg er tilmed stolt over at kunne bidrage til at sætte Østjylland på det gastronomiske danmarkskort med nye initiativer, udtaler Jens Skovgaard Pedersen.

Kommentarer