Dronningborg

Det gamle træ! Åh, lad det stå!

Jørgen Chr. Pedersen fortæller om træer i Dronningborgs historie.

Foreningen Dronningborg Historier og Randers Bibliotek Øst inviterer til fortælleaften om seværdige træer i Dronningborg og omegn med Jørgen Chr. Pedersen som guide. Torsdag den 17. januar 2019 kl. 19.00-21.00 i Sognegården ved Dronningborg Kirke. Gratis adgang. Ingen tilmelding.

“Fortæl os din Dronningborg-historie til kalejdoskopet. Din historie er lige den brik, som vi mangler for at kunne sætte Dronningborg på verdens- kortet”, siger bestyrelsesmedlemmerne i foreningen, der inviterer til en aften med fortællinger om livet i Dronningborg.

Træer er med til at præge omgivelserne. Vi nyder deres skiftende farver, og de giver, selv i en by, en fornemmelse af natur. Træerne er også med til at fortælle byens historie. Hvornår blev de plantet? Hvad var der på grunden? En gård, et hus, et værksted eller en grusvej? Hvorfor blev de plantet? Til læ, til skygge eller til pynt? Hvem gik omkring træerne?
Jørgen Chr. Pedersen har samlet en række billeder af træer i Dronningborg, som han vil vise og fortælle om. Fortæl gerne med! Alle opfordres til selv at medbringe billeder af træer med historie!

Dronningborgs historie fortælles af de mennesker, der har arbejdet og har boet i Dronningborg og omegn. Ved fælles hukommelse og personlige fortællinger beriges den samlede historie om Dronningborg. De personlige skildringer af livet i bydelen kan senere findes på Randers Stadsarkiv og på foreningens hjemmeside www.dronningborghistorier.dk og www.donline.dk.

Foreningen Dronningborg Historier og Randers Bibliotek Øst glæder sig til at sætte Dronningborg på Verdenskortet med fortællinger i januar.
Læs mere på www.dronningborghistorier.dk og randersbib.dk/DetSker

Kommentarer