Debat og politik

Den gamle by i Randers?

Debatindlæg af Flemming Østergaard
medlem af Kristen-demokraternes hovedbestyrelse.

Så er der igen debat om midtbyen og dens mange tomme lokaler med alle de dårligdomme, det nu engang medfører. Debatten har nu pågået i efterhånden mange år, og diverse politikere har båret ved med, hvor trist det er og vise versa.

Men de selv samme politikere glemmer behændigt, at de selv har været med til at ødelægge vilkårene for, at Randers midtby kan sprudle af liv og handel. `En af forudsætningerne for at folk vil/gider handle i midtbyen, er noget så simpelt som tilgængelighed til butikslivet. Noget så simpelt, som at kunne finde en parkeringsplads for at handle er afgørende.

Og lige på det her område besluttede et flertal i Randers Byråd, for en del år siden, at omdanne midten af Østervold fra at være en årtiers naturlig parkeringsplads for bilister, der ønskede, at handle i Randers, til en fiks “festivalplads”, som så kun bruges 20% af året til det formål. Resten af tiden står pladsen ubenyttet hen.

Hvis byrådet vil hjælpe på, at noget af handlen i midtbyen kommer tilbage, så erkend dog, at I traf en forkert beslutning i sin tid med lukning af p-pladsen på midten af Østervold. Hvis ikke, så kommer der flere skilte op i Randers Midtby: Til leje!

Kære politikere, vågn op og stop al det klynkeri med midtbyen, der dør ud – I har selv en stor del af skylden, og så få åbnet midten af Østervold igen for parkering. Det i sig selv gør ikke det hele, men det kan være et skridt på vejen til at gøre det mere attraktivt at lægge handlen i midtbyen.

Hvis ikke, ja, hvad er perspektivet så? Den Gamle By i Randers?

Kommentarer