Kultur og events

FrivilligMobilen gør klar til Randers Festuge

FrivilligMobilen er et mobilt showroom, som skaber opmærksomhed i gadebilledet. Her er Frivilligværkets daglige leder Louise Brown i gang med at fortælle om foreningens arbejde ved Torvedag på Erik Menveds Plads.

I april kunne Frivilligværket afsløre indkøbet af Østjyllands første mobile frivilligcenter, FrivilligMobilen, og tuk-tuk’en er nu i fuld gang med sit arbejde som pop-op kontor og blikfang for Frivilligværkets arbejde. Næste etape bliver at komme hele Randers rundt i løbet af Festugen.

– Vi købte FrivilligMobilen for at skabe mere synlighed omkring vores arbejde, fortæller leder af byens frivilligcenter, Louise Brown.

– Og vi kan se, at det virker. Vi har haft den med ud til Stafet for Livet og Torvedagen for lokale foreninger, og folk stopper op, når de ser den. De er nysgerrige omkring Mobilen, og det er en god start.

Ny kampagne til Randers Festuge

Frivilligværket gør nu klar til at køre rundt hele Randers Festuge og parkere FrivilligMobilen forskellige steder for at udnytte folks nysgerrighed til at få flere i tale og fortælle om centerets tilbud til foreninger under kampagnen ’Brug dit Frivilligcenter’.

Louise Brown fortæller:

– Sidste år fokuserede vi på at få flere til at blive frivillige, men i år går vi efter foreningerne. Vi har heldigvis en masse foreninger, der bruger vores lokaler og vores tilbud som rådgivning, fundraising eller hjælp til rekruttering af frivillige. Men vi vil gerne i kontakt med endnu flere foreninger, der måske ikke er klar over, at vi eksisterer, og at vi kan hjælpe dem – ganske gratis.

Få besøg af FrivilligMobilen

Af Frivilligværkets 130 medlemsforeninger er langt størstedelen sociale foreninger, så målet for ’Brug dit Frivilligcenter’ er at få kontakt til andre typer foreninger – idrætsforeninger, kulturforeninger og borgerforeninger. ”Det gør vi ved at komme ud i gadebilledet, hvor sådanne foreningsmedlemmer kommer,” forklarer Louise Brown. ”Vi skal bl.a. deltage i Bevæg dig for Livets event, Mød Foreningsidrætten, hvor vi selvfølgelig håber at få snakket med en masse idrætsfrivillige.”

– Vi er allerede i dialog med andre events i løbet af ugen, men vil meget gerne i kontakt med flere, slutter Louise Brown.

Hvis man som arrangør er interesseret i at få besøg af FrivilligMobilen i løbet af Randers Festuge, kan man kontakte Frivilligværket på tlf.: 29 42 19 22 for at høre mere om mulighederne.

Kommentarer