Randers By

Frivilligheden fejres i Randers

Hanne Kjær arbejder fire dage om ugen som frivillig på Lindevænget i Randers.

Bogvenner, rickshawchauffører, spisevenner, erindringsdansere, besøgsvenner og mange flere frivillige ildsjæle var samlet til en festlig aften på Værket i Randers. Festen skulle anerkende de mange frivillige, der skaber stjernestunder for borgere i Randers Kommune. 

På en smuk sensommerdag sidst i september 2016 var cirka 400 randersborgere samlet i Ridehuset på Værket til et festligt arrangement med kaffe, kage, sang, hygge, taler og en lækker middag. Fælles for gæsterne er, at de hver især gør en forskel for deres medmennesker via forskellige former for frivilligt arbejde på Sundheds- og Omsorgsområdet i Randers Kommune.

– Når jeg står og kigger ud på jer, som er samlet her i dag, bliver jeg fyldt med glæde og stolthed. Stolthed over at der i vores kommune er så mange engagerede ildsjæle, som uge efter uge, måned efter måned, år efter år stiller op og sørger for at tilbyde masser af aktiviteter til glæde for andre borgere. I gør en forskel i mange menneskers liv med jeres fantastiske engagement. Det skal I have tak for, sagde Leif Gade, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget i Randers Kommune.

82bc99_Frivilligfest2-1

Aftenens hovedtaler var formand for Børnerådet, vicepræsident i Kræftens Bekæmpelse og ambassadør i Frivilligrådet Per Larsen, som i humoristiske vendinger fortalte om sit liv med flere forskellige sygdomsforløb – med den pointe, at man skal huske at være glad for livet, mens man har det.

En frivillig engel

Hanne Kjær er en af de borgere, der gør en stor forskel for sine medmennesker. Hun har i de forløbne 27 år været frivillig på Lindevænget, hvor hun er formand for aktivitetsudvalget og står for et stort arrangement for de ældre hver torsdag.

– Det er dejligt at kommunen holder sådan en fest for os, men lønnen for det frivillige arbejde er, at man kan gøre en forskel for de ældre og give dem nogle gode oplevelser, siger Hanne Kjær, forhenværende kogekone på Djursland og barneplejerske på hospitalets børneafsnit.

Den friske 75-årige dame holder kun fri om fredagen. Ugens andre hverdage tilbringer hun på Lindevænget med at arrangere hold, hvor deltagerne strikker, fremstiller perlekranse og smykker eller arbejder med pergamano. Hun afslører også, at hun selv bager alt det, der bliver serveret til aktiviteterne.

Få timer gør den store forskel

Det er dog langt fra alle ved det festlige arrangement, der har mulighed for at bruge lige så meget tid på det frivillige arbejde, som Hanne Kjær. Og det er heller ikke nødvendigt for at gøre en stor forskel for et medmenneske.

Ved et af bordene sidder Sivert Bak og sludrer med Mie Svidt. De er begge bogvenner for en ældre borger, der har svært ved selv at komme ud og hente bøger på biblioteket, og de oplever begge den store forskel, deres indsats gør for et andet menneske.

– Jeg bruger måske 1-2 timer hver tredje uge på at hente og bringe bøger og få en lille snak om vind og vejr med min bogven. Det bringer hende stor glæde, og måske er det en dag mig selv, der får brug for det samme, siger Sivert Bak, pensioneret landinspektør i Randers Kommune.

e91ec9_Frivilligfest5

Hvis man har lyst til at gøre en forskel som frivillig, kan man orientere sig om mulighederne på Randers Kommunes hjemmeside.

Aftenens hovedtaler var formand for Børnerådet, vicepræsident i Kræftens Bekæmpelse og ambassadør i Frivilligrådet Per Larsen, som i humoristiske vendinger fortalte om sit liv med flere forskellige sygdomsforløb – med den pointe, at man skal huske at være glad for livet, mens man har det.

Kommentarer