Øster Bjerregrav

Fra Øster Bjerregrav til Kina – og fra sygepleje til akupunktur   

Se billedserie Mariette Brügger har uddannet sig inden for traditionel kinesisk medicin i både Kina og Danmark. Hun tilbyder, foruden forskellige former for akupunktur, også cupping, aromaterapi med mere. Foto: Gitte Hagsholm

En dårlig hofte blev en øjenåbner for Mariette Brügger, der blev helbredt ved hjælp af akupunktur, mens familien boede i Kina. Den tidligere sygeplejerske fra Øster Bjerregrav lever i dag af at kurere andre med den traditionelle kinesiske behandlingsform.

49-årige Mariette Brügger startede inden for det etablerede sundhedsvæsen i Danmark i 1996, hvor hun blev færdig som sygeplejerske. Et job hun var glad for, da arbejdet med mennesker betød noget for hende.

Efter fire år i det offentlige sundhedssystem valgte hun imidlertid at skifte spor.

– Jeg følte mig frustreret i et tungt system, hvor jeg syntes, jeg ikke kunne gøre det, jeg egentligt var uddannet til, fortæller hun.

Så Mariette skiftede spor og søgte ind i medicinalbranchen, hvor hun foruden et godt job også fik efteruddannelse i blandt andet anatomi, fysiologi, farmakologi og sygdomslære.

Jobbet gik ud på at sælge medicin til først praktiserende læger, siden til sygehuse.

– Det var meget anderledes, end det jeg kom fra, men jeg kunne godt lide det. Jeg skulle naturligvis levere på både budgetter og antal besøg, men jeg havde stor selvbestemmelse og handlefrihed, og det betød meget i en periode, hvor jeg også fik mine to børn, fortæller hun.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Brügger Akupunktur ligger i en længe til familiens ejendom på Kirkevej i naturskønne omgivelser. Foto: Gitte Hagsholm

Turen går til Kina

Karrieren inden for medicinalindustrien varede 12 år. Så tog Mariettes liv en helt ny drejning.

– Min mand arbejder ved Grundfos, og i 2012 blev han udstationeret til Kina. Vi havde været derude i tre måneder i 2010, og dengang tænkte vi, det her er bare fedt, så vi havde ingen betænkeligheder, da vi skulle afsted i 2012, fortæller hun.

Familien lejede huset i Øster Bjerregrav ud og flyttede til Kina, hvor de bosatte sig i byen Suzhou i det østlige Kina cirka 100 kilometer fra Shanghai.

Det første halve år gik for Mariette med at komme ordentligt på plads i familiens nye hjem og få børnene, som dengang var syv og fem år, godt integreret i en stor international skole. Men så begyndte hun at få ondt i sin hofte. Det blev kun værre, og hun havde ikke lyst til at skulle på et kinesisk hospital.

– Vi kendte nogle andre danskere, som henviste mig til en kinesisk akupunktør, doktor Fu, som i øvrigt var blind. Han gav mig fem behandlinger, og så har jeg ikke haft ondt siden, fortæller Mariette.

Det blev det springende punkt for den tidligere sygeplejerske, som besluttede sig for at lære akupunktur.

– Jeg fandt et sted, hvor der blev undervist på kinesisk, men med tolke, der oversatte til engelsk, så jeg kunne følge med i det meste, fortæller hun.

Uddannelsen her varede omkring to et halvt år, hvor venner og familie lagde krop til den praktiske træning.

Artiklen fortsætter efter billedet…

På denne figur, som Mariette har i sin klinik, kan man se akupunkturpunkternes placering i ansigtet. Foto: Gitte Hagsholm

Tilbage til Danmark

I august 2016 vendte familien tilbage til Danmark, og kort tid efter startede Mariette på Akupunkturakademiet i Aarhus for at fuldende sin uddannelse. Målet var at kunne leve af at praktisere akupunktur.

– Jeg ville gerne opnå det fulde potentiale, af den undervisning, jeg havde fået i Kina. Og så ville jeg gerne se mig selv i et fag, hvor jeg også kan blive gammel, fortæller hun.

Mariette færdiggjorde uddannelsen i 2018 og brugte efterfølgende et år på at skrive speciale. Sideløbende hermed startede hun sin praksis i Øster Bjerregrav.
– Jeg fik mit CVR nummer i november 2018, og jeg begyndte så småt at tage klienter i starten af 2019, sideløbende med, at jeg færdiggjorde mit speciale. Og så havde jeg også nogle vikarjobs som sygeplejerske, fortæller hun.

I dag arbejder hun stadig få timer sideløbende med sin praksis, men håber snart at kunne gå ‘all inn’ som selvstændig .
– Det her job som behandler giver mig så meget energi og glæde, så det ønsker jeg at bruge al min tid på, fastslår hun.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Mariette har også uddannet sig i aromaterapi. De æteriske olier blandes, så de understøtter behandlingen og med hensyntagen til klienternes præferencer. Foto: Gitte Hagsholm

Mariette er certificeret RAB (Registreret Alternetiv Behandler). En certificering, som kræver, at hun løbende efteruddanner sig inden for alternativ behandling.

Senest har hun uddannet sig i aromaterapi, som hun bruger som supplement til de øvrige behandlinger.

– Olierne har en stimulerende og helende effekt på mange tilstande, fysiske som psykiske, og mange af mine klienter oplever, at det understøtter den behandling, de får hos mig, fortæller hun.

Nye tiltag

Ud over behandlingerne i sin praksis på Kirkevej i Øster Bjerregrav vil Mariette også gerne tilbyde temaaftener, hvor man blandt andet kan høre mere om aromaterapi og selv få fornemmelse for, hvordan det virker.

Mariette tilbyder også en såkaldt NADA café.

Her får de tilmeldte deltagere fem akupunkturnåle i hvert øre, som man sidder med i 45 minutter i afslappet stemning – en slags ’akupunkturtilskud’ (journalistens udlægning), som kan ’indtages’ en gang om ugen.

Det seneste, Mariette Brügger har taget ind i sit repertoire, er ’japansk lifting’ en særlig ansigtsmassage, der ifølge behandleren selv er en ny og unik metode inden for naturlig ansigtsløftning med udgangspunkt i en gammel japansk tradition.

Læs meget mere om Mariette Brüggers tilbud på eller book en tid på hjemmesiden: akubrugger.dk

Kommentarer