Kultur og events

Fond og forening vil starte kristne børnehaver

Carsten Vesterager fra Randers Kristne Friskoles daginstitution er ansat som dagtilbudskonsulent hos Foreningen af Kristne Friskoler.

I samarbejde med Borgfonden vil Foreningen af Kristne Friskoler (FKF) nu etablere kristne daginstitutioner. FKF har ansat en erfaren leder, Carsten Vesterager fra Randers i stillingen som dagtilbudskonsulent fra 1. juni 2019.

– Jeg skal ud og undersøge terrænnet: Hvor er der spirer, som kunne blive til en børnehave? Det kan være i forbindelse med kirker eller en gruppe af forældre, som har en drøm – eller i forbindelse med en allerede eksisterende kristen friskole. Jeg vil gerne inspirere og hjælpe med at fjerne forhindringer”, siger Carsten Vesterager, der har været leder af en kristen daginstituion og SFO i Randers.

Ved friskolerne

Foreningen af Kristne Friskoler har ansat Carsten Vesterager for at understøtte etablering af endnu flere børnehaver og vuggestuer – både i forbindelse med nuværende 34 kristne friskoler og i områder, hvor der i dag ikke er friskoler og kristne børnehaver.

Desuden skal Carsten Vesterager opsøge eksisterende kristne børnehaver og skabe kontakt mellem disse. Ud fra deres ønsker og ideer etableres kursusvirksomhed, der både inddrager ny viden, men også formidler best-practise imellem institutionerne.

Der inspireres og motiveres til at oprette nye tilbud om forældrekurser, parterapi og netværk mellem institutionerne.

Friskoleloven

Flere kristne friskoler har oprettet børnehaver og vuggestuer – og flere er på vej. Det fortæller Hans Jørgen Hansen, sekretariatsleder i Foreningen af Kristne Friskoler.

– Siden en ændring af friskoleloven i 2005 gav mulighed for, at friskoler kunne etablere daginstitutioner, har flere og flere friskoler – også de kristne – oprettet børnehaver og vuggestuer siger Hans Jørgen Hansen.

Borgfonden

Borgfonden har som et mål at oprette flere kristne daginstitutioner, så derfor var det helt oplagt at etablere et samarbejde med FKF.

Borgfondens direktør Johannes Norgaard Mortensen udtaler: ”Projektet skal fjerne forhindringer for oprettelse af flere kristne dagtilbud og styrke det enkelte dagtilbuds omsorg for barnets dannelse og familiernes trivsel. Vi er trygge ved, at FKF magter denne vigtige opgave.”

Meningsfuld stilling

Carsten Vesterager har ledererfaring fra både private og kommunale daginstitutioner – og er i dag leder af Randers Kristne Friskoles daginstitution. Han glæder sig til at komme i gang med arbejdet:

– Det er nok den mest meningsgivende stilling, jeg nogensinde har set. Jeg havde svært ved at lade være med at søge, selvom jeg har et meget meningsfyldt job nu”, siger Carsten Vesterager.

Han har siden 2013 været leder af Randers Kristne Friskoles daginstitution og SFO. Fra 2005-2012 var han leder af en kommunal daginstitution i Randers. Han har derudover en diplomuddannelse i ledelse.

Foreningen af Kristne Friskoler organiserer 34 skoler med ca. 7600 elever og 800 ansatte.

Kommentarer