Debat og politik

Folkebevægelsen mod EU i Randers gør klar til valg

Ditte Staun. Pressefoto.

Søndag den 26. maj næste år er der valg til Europaparlamentet, og i dag mandag den 8. oktober gør den lokale afdeling af Folkebevægelsen mod EU klar til valget.

Folkebevægelsen mod EU i Randers gør klar til valgkamp i forbindelse med, at der næste år er valg til Europaparlamentet, hvor Danmark skal vælge 14 danske medlemmer.

Mandag den 8. oktober afholder den lokale Randers-afdeling den årlige generalforsamling. Her skal der bl.a. vælges fem delegerede med stemmeret, som deltager i Folkebevægelsens landsmøde i Aalborg den 27.-28. oktober, hvor den endelige kandidatliste for liste N bliver valgt.

– Det kan ikke afvises, at vi her i Randers vil komme med et forslag til en kandidat, som vi ønsker at opstille. I øjeblikket er vi i kontakt med personer, som kan være interesserede, oplyser formand Michael Rützou.

Han tilføjer, at det bliver afgjort på generalforsamlingen den 8. oktober.

Inden selve generalforsamlingen afholdes der et offentligt debatmøde, hvor alle er interesserede er velkomne. Her kommer den radikale Ditte Staun. Hun er politisk rådgiver for Folkebevægelsen mod EU’s nuværende medlem af EU-parlamentet Rina Ronja Kari, og har selv været kandidat for Folkebevægelsen mod EU ved flere valg til EU-parlamentet. Hun har tidligere siddet i byrådet for Radikale Venstre i Skive kommune.

Ditte Staun vil give en orientering om den aktuelle politiske situation i EU, og svarer efterfølgende på spørgsmål.

Blandt andet vil hun fortælle hvad der sker med BREXIT-forhandlingerne, konsekvenserne af BREXIT og om alternativer til EU. Men der bliver lejlighed til at stille spørgsmål om alle om EU.

Generalforsamlingen afholdes i Torvegade 14, 1. sal (Randers Lejerforening), og begynder klokken 19:00.

Kommentarer