112 og retsvæsen

Fodboldspiller dømt for grov vold efter spark i serie-kamp

En træningskamp i februar mellem to serie-fodboldhold i Randers udviklede sig voldsomt, da en 32-årig mand sparkede en 27-årig modspiller så hårdt i hovedet, at han brækkede næsen og fik hjernerystelse.

Det endte med en anmeldelse for vold efter kampen, og den 32-årige er nu blevet idømt 60 dages fængsel, der er betinget af 80 timers samfundstjeneste.

Den 32-årige mand var målmand for sit serie 4-hold, da han kæmpede om bolden med en modspiller. Modspilleren faldt til jorden, og ifølge flere vidner sparkede målmanden ham herefter bevidst i hovedet med sin fodboldstøvle. Dommeren gav straks den 32-årige rødt kort, men det endte altså med, at episoden også fik et retsligt efterspil, da modspilleren efterfølgende anmeldte målmanden for vold.

Den 32-årige forklarede, at det ikke var bevidst, at han havde sparket modspilleren i hovedet, og han nægtede sig derfor skyldig i grov vold.
Retten fandt det dog ud fra vidneforklaringerne bevist, at sparket var forsætligt.

Skal også betale erstatning
Anklager Steffen Andersen er tilfreds med dommen.
– Denne dom viser, at man risikerer at blive dømt for vold, selvom episoden foregår i kampens hede på en fodboldbane. Et overfald er et overfald uanset om det sker på eller uden for banen, og her var det endda så voldsomt, at den tiltalte blev dømt for grov vold – siger anklageren.

Den 32-årige modtog dommen. Ud over den betingede fængselsstraf og samfundstjeneste blev den 32-årige idømt et erstatningskrav på omkring 2000 kroner, som han skal betale til den 27-årige mand.

Kommentarer