Debat og politik

Flere får adgang til bredbånd i Randers

Det skal være attraktivt at bosætte sig udenfor de store byer. Billige huse og adgang til den fri natur kan sikkert friste mange, men hvis man ikke kan komme på nettet, så forsvinder det attraktive hurtigt. Sådan siger Michael Aastrup Jensen, medlem af Folketinget for Venstre og bosiddende i Assentoft.

– Rigtig mange mennesker er afhængige af hurtig internet adgang for at kunne passe deres arbejde eller virksomhed. Jeg er derfor rigtig glad for, at det lykkedes os, at oprette en bredbåndspulje, som er med til at sikre hurtige forbindelser til de områder, som ellers ville blive overset af teleselskaberne, siger den lokale folketingspolitiker.

Michal Aastrup peger på, at bredbåndspuljen især bliver en fordel for landsbyer og landdistrikter i Randers. Det er blandt andet takket være en række lokale ildsjæle, der har brugt mange kræfter på at sikre lokal opbakning og udarbejde ansøgninger til puljen.

– I Randers Kommune har vi fået godt tre millioner kroner til at sikre bedre internetdækning i Øster Velling, men der er fortsat mange steder, som trænger til hurtigere netdækning. Derfor kæmper jeg for, at puljen fortsætter og udvides, så alle uanset, hvor man bor, kan komme på nettet, lover Michal Aastrup Jensen.

– I dag er der mange som arbejder hjemmefra eller driver en mindre virksomhed fra hjemmet. De er afhængige af at internettet er lynhurtigt. For dem er det lige meget om de arbejder det ene eller andet sted blot skal der være hul igennem til nettet. Ved at give tilskud til bredbånd sikrer vi, at alle dele af Danmark er attraktive som bosætningsområder. Det er med til at skabe et Danmark i bedre balance og det er en af mine absolutte mærkesager, slutter Michal Aastrup Jensen, der igen stiller op til det kommende folketingsvalg.

Kommentarer