Randers by

FINDERIET fejrer to års fødselsdag efter et godt år

Der er glæde og stolthed hos FINDERIET, der på fredag fejrer to års fødselsdag. Her er det daglig leder Mitten Ferrar.

Der er grund til glade smil, når genbrugsvarehuset FINDERIET fejrer sin to års fødselsdag den 11. maj. Det har nemlig været et år, hvor underskud er blevet vendt til overskud, og hvor spændende nye tiltag er blevet sat i søen.

Når FINDERIET den 11. maj slår dørene op til stor fødselsdagsfest, vil det være med ekstra mange smil på læberne. Det har nemlig været et rigtigt godt år for det store genbrugsvarehus på Grenåvej i Randers. Salget er steget markant i løbet af året, og rigtig mange finder vej til FINDERIET.

For to år siden indgik Fonden GOGGS en aftale med Randers Kommune om at håndtere de genbrugelige ting, som kommer ud på genbrugspladsen og sælge dem i FINDERIET.

– Det har været en stor udfordring for os at finde ud af, hvordan vi kunne håndtere og genbruge tingene, vi fik ind på genbrugspladsen på en effektiv måde. Vi har hele tiden måtte finde på nye arbejdsgange og måder at håndtere tingene på, så vi brugte vores medarbejderressourcer bedst muligt. Og det er rigtigt dejligt at se, at vores hårde arbejde har båret frugt – fortæller Mitten Ferrar, der er daglig leder i FINDERIET.

Også Randers Kommune er glade for succesen.
– Vi er glade for samarbejdet med FINDERIET. Det blev godt modtaget af borgerne og har vokset sig til en succes. Vi får en meget mere bæredygtig håndtering af vores genbrug, og så kommer det oveni købet borgerne til gavn – fortæller Jørgen Niemann, leder af Affaldskontoret ved Randers Kommune.

FINDERIET har også haft flere indretningsopgaver, som blandt andet den nye café på Randers Bibliotek, der er indrettet med lamper af genbrugsmaterialer, og så var FINDERIET også med til at indrette escape-rooms i forbindelse med Randers – En By i Galaksen.

– Vi har altid lagt stor vægt på indretningen i FINDERIET. Dels vil vi gerne præsentere vores varer på den bedst mulige måde, men det handler også om, at det skal være en oplevelse at komme i butikken. Det er også blevet til flere eksterne indretningsopgaver, og her har vi en stor mulighed for, for alvor at give nyt liv til gamle ting. Vi synes selv, vi er i stand til at skabe nogle spændende og unikke rum, som oveni købet er billigere, end hvis man skulle ud og investere i helt nyt inventar – fortæller Mitten Ferrar.

FINDERIET har også intensiveret samarbejdet med Randers Bo- og Erhvervstræning om at uddanne elever på den såkaldte Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse, som er målrettet unge mennesker med særlige behov, der ikke kan tage en ungdomsuddannelse på ordinære vilkår.

– Det er helt oplagt at bruge FINDERIET. Med de mange forskellige jobfunktioner, der er på FINDERIET, kan vi gøre vores STU langt mere erhvervsrettet. Der er også stor mulighed for, at de unge mennesker kan prøve mange forskellige ting af, så de bliver bedre rustet til at videreuddanne sig eller komme i beskæftigelse efter forløbet. Det giver også rigtig god mening i forhold til, at FINDERIET drives på socialøkonomiske vilkår, hvor de er med til at skabe jobs til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet – fortæller Annette Bærnholdt, souschef på Randers Bo- og Erhvervstræning.

FINDERIET holder fødselsdag den 11. maj kl. 10-14, og det fejres med halv pris på alt i butikken. Der vil desuden være mulighed for at købe pølser og fadøl, og i dagens anledning vil der være gratis kage til kaffen.

Kommentarer