Kultur og events

Filmoptagelser på Gudenå kom i kassen til nyt rejseprogram på dk4

Tirsdag den 23. juni sluttede turen i Randers, hvor Willum & Schmidt blev guidet på vej af Borgmester Torben Hansen. Foto og video: Jan Szwed.

Skuespiller og filminstruktør Tomas Villum Jensen og komiker Jonas Schmidt drog i sidste uge afsted på en 160 kilometer kanotur på Gudenåen i Hakon Mielches kølvand. Tirsdag sluttede sidste etape, hvor Borgmester Torben Hansen førte an det sidste stykke vandvej til Randers Bro.

Et filmhold fulgte dem på turen, hvor de undervejs har besøgt en række steder og erhvervsaktører i området. Optagelserne bliver til en ny serie af rejseprogrammer til DK4.

Historisk baggrund for turen

I 1935 tog journalisten, globetrotteren og forfatteren Hakon Mielche som en af de første turen på Gudenåen i sin fulde strækning. Han padlede gennem hele Gudenåen og har udgivet bøger om netop den tur. I år er det 85 år siden, at han viste muligheden for at sejle i kano på Danmarks længste vandløb – som også er Danmarks eneste flod. Det ville Villum & Schmidt markere ved at tage i kølvandet på Hakon Mielche og hans hustru, der også var med på turen i 1935.

– Kroppen er ved at være lidt slidt, jeg synes, at jeg her efter ni dage godt kan mærke, at jeg har brugt nogle muskler, som jeg ikke har brugt meget længe. Men det er gået rigtigt godt, siger Tomas Villum Jensen.

– Jeg håber, at det vil give inspiration til, at seerne selv tager en tur ud i den meget smukke natur ved Gudenåen. Og det behøver jo ikke at være hele strækningen”, siger Tomas Villum Jensen.

På turens sidste dag fik Willum & Schmidt selskab af arkivar Tina Knudsen Jensen fra Randers Stadsarkiv. Hun fortalte blandt andet om det skønne Fladbro, der tilbage i 1897 blev købt af kommunen, som udlagde det til en lystskov, som kommunens borgere kunne besøge. Det er her der i dag blandt andet er dyrepark, skov og kro.

Se video af makkerparrets ankomst til Randers herunder. Foto og video: Jan Szwed.

Kommentarer