Assentoft

Færre danskere dør af kræft

Læserbrev af Michael Aastrup Jensen (V), medlem af Folketinget. 

Aldrig har så mange overlevet kræft, viser en ny rapport fra Danske Regioner. For ti år siden blev den første kræftpakke vedtaget, og pakkerne har vist sig at have enormt positiv indflydelse på standarden for kræftbehandling i Danmark. Regeringen ønsker at fortsætte denne positive udvikling, hvorfor vi har vedtaget en ny kræftpakke.

Med Kræftplan IV hæver regeringen budgettet til 2,2 milliarder kroner, hvilket kraftigt understreger regeringens ambition om et sundhedsvæsen i verdensklasse. Kræftplan IV er et historisk løft af den danske kræftbehandling, og den skal sørge for, at stadigt færre danskere dør af kræft.

Tidligere har Danmark haltet efter vores nabolande, når det kom til chancen for at overleve en kræftsygdom. Heldigvis har målrettede, politiske indsatser resulteret i, at dødeligheden har været faldende de seneste 10-15 år. Dog bliver danskerne også ældre end nogensinde før, og i takt med vores voksende levetid må vi være på forkant og sikre, at den positive udvikling i kræftbehandling fortsætter. Derfor udviser vi rettidig omhu ved allerede nu at forstærke indsatsen for de kommende års kræftbehandling.

En central del af Kræftplan IV er, at sikre bedre sammenhæng i patientens behandlingsforløb. Derfor skal alle være tilknyttet en patientansvarlig læge. Dermed sikres det, at ingen bliver kastebold mellem forskellige læger. For mange patienter har oplevet et usammenhængende behandlingsforløb. Dette problem skal vi have løst.

Vi skal stræbe efter, at Danmark bliver førende inden for kræftbehandling. Derfor skal de 2,2 milliarder kroner også benyttes til at sikre bedre udstyr på hospitalerne. Der skal bl.a. investeres i nye scannere og strålebehandling, så vi fortsat kan opdage sygdommen i de tidlige stadier og behandle hensigtsmæssigt.

Danmark skal fremtidssikres, og med Kræftplan IV tager vi et stort skridt i den rigtige retning. Endnu en gang beviser vi, at Venstre er den bedste garant for et trygt og godt sundhedsvæsen, og at vi igen tør prioritere kernevelfærden i samfundet.

Kommentarer