Fårup

Fårup Beton opruster på salgs- og projektsiden

”Det var ved NCC og projektet omkring Nobel Parken, jeg blev forelsket i beton – jeg var solgt og vidste, det var den vej, jeg skulle.” Projektchef Merete Gøttler, Fårup Betonindustri A/S

Gode takter i byggeriet og rigeligt i ordrebogen til at beskæftige de 90 medarbejdere et godt stykke ind i 2019 har givet næring til strategien i Fårup Beton om at opruste på salgs- og projektsiden.

1. december 2017 tiltrådte således eksportingeniør Merete Gøttler i en nyoprettet stilling som projektchef ved betonfabrikken.

– I 2017 har vi sat spot på udvalgte fokusområder, og det ene er at reducere vores sårbarhed på salg og projektledelse. Med ansættelse af Merete Gøttler har vi taget et afgørende skridt, forklarer Brian Knudsen, adm. direktør ved Fårup Beton.

Merete Gøttler er uddannet eksportingeniør fra Horsens Teknikum, hun har 14 års erfaring som salgsingeniør med i bagagen, senest fra Celsa Steel Service, hvor hun kom til efter 12 år ved DS Elcobyg A/S.

– Fårup Beton ligner i sin struktur det, jeg kommer fra, med kort vej til ledelsen og hurtige beslutningsprocesser. Man får lov at køre selv og kan spørge, hvis man er i tvivl, lyder det fra
projektchefen, der trods kort tid i den nye stol allerede har fået et par projekter i hus, blandt andet
en boligsag i Skanderborg:

– Det er til én af mine gamle kunder, og sagen har lidt af det hele – trapper, terrasser, søjler, vægge, det bliver rigtig spændende at komme i gang med.

Flere af Gøttlers faste kunder holder ved og er fulgt med hende til Fårup – en dejlig anerkendelse, kalder hun det: – Sådan er betonbranchen, her er det den personlige relation, der gælder, og det betyder ifølge projektchefen, at man skal opføre sig ordentligt:

– Man kan malke en ko flere gange, men kun slagte den én gang, kommer det fra hende med et glimt i øjet. Merete Gøttler er nok ikke, hvad man ville kalde prototypen på en betonnørd i sikkerhedssko og hjelm, men det befinder hun sig efter eget udsagn rigtigt godt i. Så sætter hun blot det lange hår i en hestehale og hopper ud af de høje sko.

Titlen som arkitekt var drømmen for Merete Gøttler, indtil hun fandt ud af, at det var ’dødkedeligt
kun at tegne’. Arkitekt blev udskiftet med eksportingeniør, og her fik hun bekræftet sit uddannelsesvalg i første praktik: – Det var ved NCC og projektet omkring Nobel Parken, jeg blev forelsket i beton – jeg var solgt og vidste, det var den vej, jeg skulle.

Fascinationen af både bygningsværker, salg og økonomi blev forenet i uddannelsen til eksportingeniør, og det er også dette miks, hun siden har arbejdet med: – Jeg kan godt lide at få tegningerne på et tidligt stadie, at have kontakten med samarbejdspartnere og optimere et projekt, så enderne når sammen, og alle er glade.

Som eksempel giver hun byggeriet Bispehaven i Aarhus, for JCN Bolig, hvor hun var med til at ændre processen, blandt ved at få vinduerne monteret i elementerne direkte fra fabrikken: – Vi sparede tid og arbejdsgange på byggepladsen.

Det var sjovt at være med til hele logistikken, at nå tidsplanerne og ikke mindst at lande økonomien
et sted, som havde værdi for kunden.

Privat bor Merete Gøttler med sine tre børn på fem, syv og ti år i Støvring. Selv er hun opvokset i
en halvstor søskendeflok, hvor både mor og far var udearbejdende, og børnene tidligt fik ansvar:

– Man får ikke noget foræret, men må selv kunne knokle. Det ligger naturligt for Merete Gøttler at
investere meget tid i sit arbejde, som hun er stolt af og brænder for, men når der er ferie, holder
hun helt fri: – Børnene og jeg rejser alt det, vi kan komme til. For når vi rejser, smider mor
arbejdskasketten og har lidt lettere ved at lade mail og mobil blive i lommen, siger Merete Gøttler
med et smil.

Kommentarer