Erhverv

Er digitale advokater det nye sort?

Danskernes hverdag bliver kontinuerligt mere digital. Vi kan tale med vores køleskabe, holde vores møder online og tilmed få kaffemaskinen til automatisk at have kaffen klar næste morgen. I takt med at digitaliseringen kun bliver mere og mere udbredt, må andre roller også gentænkes. Det gælder også klassiske erhverv såsom advokater. Derfor ser vi i dag en række advokatfirmaer, der har taget sprinter og er gået online.

Når advokater går online, vil der uden tvivl være en periode, hvor mange er bange for at miste noget i den begrænsede personlige kontakt. For den vil blive begrænset hos digitale advokater. Det er dog utrolig vigtigt, at advokatfirmaerne, og advokater i det hele taget, gentænker deres rolle i det moderne samfund. Digitalisering giver det juridiske fag en ny dimension. Men det må du ikke lade sig skræmme af. Tværtimod er det vigtigt, at vi er åbne for de mange muligheder, som det bringer med sig.

Hvorfor vælge digitale advokater?

Med en digital advokat, får du en advokat, der kan hjælpe dig når og hvor som helst. Du vil stadig få kompetent, juridisk rådgivning. Nu vil den bare foregå online i stedet. Desuden er du ikke tvunget til at vælge en advokat i nærheden for at gøre processen nemmere. I stedet kan du vælge lige den advokat, du vil, også selvom personen er hundrede kilometer væk.

Det betyder blandt andet, at du lettere får adgang til advokater, som er kompetente inden for lige præcis det område, du behøver hjælp til. Fordi du kan vælge mellem advokater i hele landet, uden at skulle betale ekstra for, at de kører turen hjem til dig. Det leder også videre til en anden og meget vigtig årsag til at vælge en digital advokat: prisen.

Når din digitale advokat ikke skal bruge unødvendig tid på at komme frem og tilbage til fysiske møder, er prisen også lavere. Derudover kan advokater online gøre prisen lavere, fordi de ikke skal bekymre sig om at have den ”rigtige adresse”. Derfor er der ofte penge at spare, når du vælger at få din advokatrådgivning fra et advokatfirma online.

Du skal derfor vælge digitale advokater, fordi det er langt nemmere. Du får rådgivning, hvor og når du vil, du kan vælge advokater fra hele landet, og som regel sparer du også en del omkostninger.

Hvor er den digitale advokat på vej hen?

Fremtidens advokater kommer til at arbejde i tæt samspil med teknologien. Det er der meget lidt tvivl om. Men det er svært ellers at sige, hvor præcist disse advokater vil blive båret hen af teknologien. Hvad der ikke er tvivl om, er, at fremtidens jurister skal have en grundlæggende forståelse for teknologi. Det gælder også den etiske dimension af dette. Derfor ser vi også i dag, at der kommer flere og flere startups til inden for advokatbranchen.

Som kunde, både i privat og erhverv, bør det dog ikke afskrække dig fra at vælge dine advokater online. Tværtimod. De advokater, som tør være frontløbere og gå digitalt, har helt sikkert noget ekstraordinært at byde på. Leder du derfor efter advokater, som tør gøre op med normen og tænke ud af boksen. Ja, så kan et digitalt advokatfirma meget vel være den rigtige vej af gå.

Kommentarer