Randers midtby

Danmark Rundt med enkeltstart i Randers

Foto Danmarks Cykle Union. Vores lokale Mads Wurtz vandt sidste år enkeltstarten i Danmark Rundt med en fantomtid i Nyborg, men endte dog til sidst på en tredjeplads.

PostNord Danmark Rundt skydes igang den 12-16 september, hvor ruten går fra Frederiksberg til Aarhus. Der er også blevet plads til en enkeltstart i Randers den 15. september, hvor rytterne skal helt op til Harridslev og tilbage til byen med mål på Parkboulevarden.  

– Arbejdet med næste års PostNord Danmark Rundt rute har været i gang i mere end et år. Vi er utroligt glade for den rute, som vi præsenterer i dag. Det er en yderst varieret rute, som vil vise Danmark fra sin allerflotteste side til september, siger løbsdirektør Jesper Worre.

Løbsruten var glædeligt nyt for randrusianerne, eftersom løbsledelsen har valgt at cykelløbets ofte afgørende enkeltstart bliver kørt i Randers.

– Vi har haft et virkelig godt samarbejde med Randers Kommune og Randers Even i 2010 og 2012, hvor der var nogle fantastiske opløb i byen. Desuden så har I også en rigtig dygtig cykelrytter i Mads Wurtz, fortæller løbsdirektøren til Randers Netavis.

– Randers har stolte cykeltraditioner

– Det er ikke alene en stor glæde, men også af stor betydning at Randers igen bliver en del af det prestigefyldte cykelløb. Randers har stolte cykeltraditioner, og der er stor interesse for sporten rundt om i vores kommune. Samtidig får vi en god anledning til at vise vores skønne kommune frem på national TV, siger borgmester Claus Omann Jensen.

Jesper Worre oplyser, at rytterne starter den 20 kilometer lange enkeltstart ved BioNuria Park, hvorefter de kører forbi Tørvebryggen og regnskoven til Dronningborg langs de kuperede landeveje parallelt med Randers Fjord og ud til Harridslev. Herefter går ruten ud af Udbyhøjvej rundt om byen til Vestergade, hvor kampen imod uret til sidst slutter med endemål på Parkboulevarden.

ruten

PostNord Danmark Rundt 2017 etaperne

12. september 1. etape: Frederiksberg – Kalundborg 175 km
13. september 2. etape: Svendborg – Odense 185 km
14. september 3. etape: Otterup – Vejle 180 km
15. september 4. etape: Enkeltstart Randers 20 km
16. september 5. etape: Ebeltoft – Aarhus 200 km

#PDR2017 Fakta

Otterup er med på rutekortet for første gang. Alle øvrige start- og målbyer har været med to eller flere gange. Det er første gang at Frederiksberg er startby. De første tre etaper afsluttes med tre omgange på rundstrækningen i opløbsbyen. På sidste etape i Aarhus køres syv omgange.

Ruten er i anledning af, at Aarhus er europæisk kulturhovedstad 2017, vendt rundt, så der startes på Frederiksberg med finale i Aarhus. Randers er også en del af europæisk kulturhovedstad 2017.

Følg hele løbet på DR1

Hele PostNord Danmark Rundt kan igen i 2017 følges fra start til mål på dr.dk, mens de sidste to timer af hver etape sendes på DR1.

– Transmissionerne havde i 2015 og 2016 meget flotte seertal. Og foruden at vise underholdende cykelløb, er sendingerne også en fortælling om Danmark, fra landevejen og fra oven. En produktion, som falder i seernes smag, og som vi glæder os over igen er på landsdækkende TV til september, slutter Jesper Worre.

Kan du lide, hvad du læser? Så gå ind på Facebook og “synes godt om” Randers Netavis her

Kommentarer