Assentoft

Effektivt gammelt husråd renser nemt træterrassen

Har du en træterrasse, er det nu tiden til at gøre den ren og eventuelt behandle træet, så det kan modstå slid, sol og sommerregn. Særligt her i foråret efter en lang og kold vinter, er der behov for at terrassen renses grundigt. Men kender du det effektive gamle husråd, som nemt giver dig en ren og forårsklar terrasse?

Når temperaturen stiger og foråret begynder at bide sig fast rykker danmark udenfor på terrassen. Efter en lang og våd vinter er træterrassens overflade ikke den mest indbydende, så en grundig forårsrengøring er nødvendig.

Drop højtryksrenser og brug det gamle husråd

Selvom det kan være fristende at hive højtryksrenseren frem og give træterrassen en hurtig omgang, kan det ikke anbefales. Det høje vandtryk fra højtryksrenseren skader nemlig træets forholdsvis bløde overflade, og river træets ellers lukkede overflade op.

En effektiv måde at rense terrassen på, er at følge det gamle effektive husråd og bruge en blanding af tapetklister, vand og kaustisk soda. Hæld 50 gram kaustisk soda i en liter vand og tilsæt lidt tapetklister, så blandingen ikke løber. Kaustisk soda er en stærk base, så pas på huden og brug handsker og beskyt også øjnene.

Tapetklisteren vil holde væsken på overfladen og give sodablandingen tid til at virke.

Kaustisk soda, tapetklister og nødvendigt udstyr fås i det lokale byggemarked eller hos din lokale farvehandler som du finder i FIND FIRMA

Lad blandingen dække et par timer og rengør terrassen derefter med vand, brun sæbe og skurebørste. Hvis du bruger en højttryksrenser, så brug et mundstykke, der spreder vandet så strålen ikke skader træet eller endnu bedre brug haveslangen.

Når terrassen er ren og tør, bør den efterbehandles med olie, så den står flot og klar til både slid og hygge sommeren over. Spørg din lokale farvehandler eller byggemarked om råd til efterbehandlingen efter rengøringen. Du finder dem i FIND FIRMA.

Kommentarer