Randers by

Donation fra Randers Østre Innerwheel til Børnenes Kontor Randers

De glade givere – de glade modtagere fra venstre: Ellen Bach-Sørensen (IW), Margrethe Søborg (IW), Kirsten Vandbæk (BRK) og Lars Kronborg (BRK)

Børnenes Kontor Randers modtog forleden en flot donation på 5.000 kroner fra Randers Østre Innerwheel, som er en af de største lokalafdelinger i organisationen Inner Wheel Danmark.

Børnenes Kontor Randers er et lokalt kontor under Landsforeningen Børnenes Kontorer. Lokalafdelingen blev stiftet 15. maj 1942. Formålet var at yde hjælp til børn af fattige familier. Hjælpen var meget håndgribelig og af den gamle protokol fremgår det, at der var tale om tøjhjælp og uddeling af træsko, og på et tidspunkt også børnesenge.

Læs mere om Randers Østre Innerwheel.

I 1945 blev det vedtaget at afholde feriekoloni for trængende børn. Den første koloni blev etableret ved Fjellerup Strand. Siden blev der afholdt feriekolonier i Udbyhøj og Grenå, men de seneste år kun i feriekolonien Valhal ved Grenå Strand. Valhal afvikledes i 1979 efter henvendelse fra brandmyndighederne i Grenå.

I dag er formålet stadig at yde økonomisk støtte til børn i familier med få ressourcer.

Donationen fra Randers Østre Innerwheel vil gå til at yde bistand til familier, som ikke har råd til at lade deres børn deltage i en fritidsaktivitet. Helt konkret vil beløbet blive brugt til kontingent til sportsforeninger, spejderforeninger mv.

Kommentarer