Randers by

Med disse blomster kan du tyvstarte på terrassen i påsken

Selvom vejret godt kunne bruge lidt ekstra varmegrader, så kan du allerede nu godt tyvstarte med nogle blomster i krukker. Det kræver dog at du vælger de rette blomster til krukkerne, og sørger for den rette jord. 

Påsken betyder fridage og foråret begynder at pible frem overalt. Sukker du efter forår og farver, så kan du godt allerede nu gå i gang med at klargøre terrassen. Vælger du de rette planter, så kan du godt begynde at pynte op med blomster i krukker og forårsklargøre terrassen.

Det er stadig tidligt på foråret, og derfor er det vigtigt at vælge planter, der er hårdføre og kan tåle kolde nætter og morgener med risiko for frostvejr.

Vælg forårsbebuderne til krukkerne

Vil du gerne i gang med at skabe forår i haven, så du begynde med forårsbebuderne hos din lokale blomsterhandler eller byggemarked.

Fx narcisser, perlehyancinter, vibeæg og andre forårsløgplanter er sikre valg her i det tidlige forår. Sæt dem i krukker og kasser sammen med tidligt blomstrende stedmoder, anemoner og bellis.

Du finder forårsbebuderne hos dine lokale blomsterhandlere og havecentre. Find dem i FIND FIRMA

Kasserne vil være flotte på terrassen den næste måneds tid, og når løgvæksterne er færdigblomstret, kan de plantes ud I haven bagefter, og på den får du glæde af dem igen til næste år.

Vælg den rigtige jord

Når du planter dine forårsplanter ud i krukker, kasser og have, så er det ikke ligegyldigt hvilken jord, du vælger. De fleste løgvækster tåler nemlig ikke en tung klæg lerjord, og derfor er det vigtigt, at når de enten lægges eller plantes ud I haven, at jorden du anvender fin muldrig og veldrænet havejord fra havecenteret.

Test din jord selv

Du kan sikre dig den rette havejord ved at lave en “nulreprøve” med din havejord

Er din jord for klæg og lerholdig, kan du få den rette gode jord ved at blande din stive umulige lerjord med kompost fra genbrugsstationen eller muldjord fra havecentret og evt. tilsætte sand eller vasket grus.

Du finder de lokale havecentre i FIND FIRMA

Vend jorden godt rundt så den netop bliver dybmuldet og smuldrer fint imellem dine finger. Så vil du opleve langt større succes med dine løgvækster og få en flot og frodig terrasse allerede her i de tidligere forårsmåneder.

Kommentarer