Randers midtby

DF: Slankepræmie på 22.000kr rammer helt skævt

Nicolai Estrup, formand Dansk Folkeparti Randers Kommune.

Debatindlæg af: Nicolai Estrup, formand Dansk Folkeparti Randers Kommune.

Jeg læste i går til min store forargelse, at Venstres regionsrådsmedlem Jørgen Winther, som jeg i øvrigt ofte er meget enig med, især når det gælder sundhedspolitik, kom med et forslag, om at overvægtige børn der havde tabt sig, inden konfirmationsalderen skulle belønnes med 22.000 kroner.

Tænk at dette forslag kommer fra en læge, en mand der kender sundhedssystemet og som burde vide at dette her forslag for mange vil gøre mere skade end gavn, da det vil være de ressourcesvage familier der vil have svært ved at gennemgå en livsstilsændring.

Efter min mening er det simpelthen et fuldstændigt useriøst forslag!

Jeg anerkender at vi har et problem, endda et alvorligt problem, men hvad med at vi i stedet, bruger flere midler på forebyggelse, oplysning og støtte til forældre, til skolerne!

Lad os få øget sundhedspleje til de børn der er i risikogruppen.

Og sidst men ikke mindst, lad os engang for alle, igangsætte en indsats for, at de børn der ER overvægtige får støtte, i stedet for flere slag i ansigt, som dette forslag vil være!

Der er ingen grund til, at vi endnu engang skal ramme de børn der er allermest udsatte, lad os målrette indsatsen, og lad det gælde alle børnenes generelle trivsel, hvad enten du er overvægtig, for tynd, eller har psykiske problematikker.

Al evidens viser at forebyggelse er vejen frem, og hvis Jørgen Winther kan finde 22.000 til hvert barn der taber sig, mon ikke også der så kan findes nogle midler der kan bruges til en forbyggende indsats?

Kommentarer