Randers midtby

Demensvenlige restaurantbesøg i Randers

Frivillige vil tage hånd om demensramte ældre og inviterer på restaurantbesøg. Pressefoto

Lorem ipsum dolor sit amet, quisque at in nulla, tellus at parturient posuere metus nisl at, dolor interdum sollicitudin. Nisl ultrices dui, ultrices molestie. Non tortor suspendisse maecenas arcu quam natoque, suspendisse duis.

Mange ægtefæller har masser af gode minder forbundet med restaurantbesøg sammen. Det kan dog være svært at foretage sådan en udflugt, når den ene part af forholdet bliver ramt af en demenssygdom.

– Et restaurantbesøg kan skabe rammerne om en god fælles stund for et ægtepar, som måske er særlig vigtig, når dagligdagen er præget af den enes demenssymptomer, siger Birgitte Saksø, frivilligkoordinator i Randers Kommune.

I samarbejde med Ældre Sagen står Ældreområdet i Randers Komme bag tre restaurantoplevelser i løbet af efteråret 2017 for hjemmeboende ægtepar, hvor den ene er demensramt.

Projektet er støttet af puljemidler fra ældreområdet, men kræver en egenbetaling på 100 kroner per person. Man skal desuden selv sørge for transport.

Relationer og gode oplevelser

Restaurantbesøgene finder sted fra klokken 12.00 til 15.00 og foregår i et aflukket lokale for selskabet, så gruppen hverken forstyrrer eller bliver forstyrret af de andre gæster. Derudover deltager fem frivillige fra Ældre Sagen, som har stor viden om demens.

– De frivillige bidrager med ro, overskud og ekstra hænder, så der er plads til at deltagerne kan få snakket sammen. Vi håber, at tiltaget på sigt kan være med til at skabe nye relationer mellem deltagerne, fortæller Birgitte Saksø.

Restaurantbesøgene foregår på Jørgens Café den 29. august, på Purhus Kro den 3. oktober og på Slotskroen den 6. december. Der er plads til ti par ved hvert arrangement, og man kan tilmelde sig ved at kontakte frivilligkoordinator Birgitte Saksø på telefon 23 81 55 91.

Kommentarer