Debat og politik

Debat: SF satte foden ned for DF’s fremmedfjendske politik

Debatindlæg af: Rosa Lykke Yde,
byrådmedlem for SF, Randers Kommune

Når DFs lokalformand i Randers Nicolai Estrup påstår, at SF forud for budgetforhandlingerne havde besluttet at holde DF uden for indflydelse, er det ganske enkelt løgn.

SF vil gerne samarbejde med DF, hvor vi kan være enige, men vi ville ikke give os en tøddel på udlændingepolitkken.

Igennem de seneste år er det lykkes DF at få stramninger igennem på udlændingepolitikken til skade for integrationen i kommunen. Som betaling har partiet gang på gang gået med til besparelser på velfærden.

I SF er vi også godt og grundigt trætte af den racistiske retorik, der kommer fra DFs byrådsmedlemmer Frank Nørgaard og Nick Zimmermann.

Det gælder i byrådssalen, men også i den offentlige debat, hvor DF senest er kommet med et udfald mod socialdemokratiets Fatma Cetinskaya, hvor hendes etnicitet beskyldes for at være årsagen til hendes holdninger og beslutninger.

Den måde at omtale byrådskollegaer på er helt uacceptabelt!

Nicolai Estrup beskylder desuden SF for ikke at ville velfærden. Det er jo en absurd påstand set i lyset af de massive nedskæringer DF har skrevet under på i tidligere års budgetter.

I SF ville vi hjertens gerne give mange flere penge til velfærd, men vi må konstatere, at det råderum, der var i dette budget, blev brugt på at rette op på de besparelser, som bl.a. DF har skylden for. Derfor er det også forstemmende at DF ikke ville være med til at tørre op efter sig og i stedet forlod forhandlingerne, fordi de ikke kunne få gennemført deres fremmedfjendske politik.

Kommentarer