Randers by

Debat: Religionsfrihed? Næ, det har vi ikke!

Simon Ø. Simonsen (V) folketingskandidat Østjyllands Storkreds. Arkivfoto.

Af Simon Ø. Simonsen (V) folketingskandidat Østjyllands Storkreds, Vester Boulevard 17, 8920 Randers

Hvis man af én eller anden grund ikke ønsker at være medlem eller understøtte den danske folkekirke, står det én frit for at melde sig ud og dermed ophører man med at betale til Folkekirken.

Derimod kan man ikke fravælge at betale til den muslimske verden, vel at mærke hvis man i danske supermarkeder køber fjerkræ, lam eller oksekød.

Grunden hertil er ganske enkelt, at slagterier stort set slagter alle dyr efter den muslimske halal metode, hvor slagterier af kommercielle hensyn er tvunget til at betale en afgift for halalcertificeringen til den saudiske Muslim World League.

En i øvrigt noget omdiskuteret organisation der har til formål at udbrede netop den mest radikale udgave af Islam i hele verden.

Afgiften har slagterierne naturligvis lagt på varen, – hvor ellers, så uanset om man kan lide det eller ej, støtter man altså med sin indkøbsvogn en bestemt religion.

Det kan man i dag ikke fravælge, hvis man køber fjerkræ, lam- eller oksekød i danske butikker. Derfor bør halal kød være mærket i kølediskene, så forbrugerne frit kan vælge om de vil støtte en bestemt religion eller ej.

Kommentarer