Randers By

Debat: Byrådsmøde i landdistriktet

Lars Søgaard, Randers byråd (V) Formand Landdistriktsudvalget. Arkivfoto.

Af: Lars Søgaard, Randers byråd (V) Formand Landdistriktsudvalget, M. Nielsensvej, 8870 Langå

Randers Kommune blev tilbage i 2007 dannet på skulderne af 6 hele og halve kommuner. Resultatet blev en storkommune med næsten 100.000 indbyggere, heraf ca. 65.000 alene i Randers storby.

Dermed blev Randers by den nye kommunes naturlige hovedby, og ikke mindst lokomotivet der trækker kommunen fremad. Sådan er det, og sådan skal det være.

MEN, Randers Kommune er også meget mere end Randers by. Randers Kommune er 35.000 borgere udenfor Randers by. 35.000 borgere der bor i enestående natur, fantastiske landsbyer og unikke lokalområder. Og så er 35.000 borgere faktisk mere end rigtig mange kommuner har ialt. 29 kommuner for at være mere præcist. Randers Kommune er ikke enten/eller, den er både/og. Randers Kommune er både storby og fantastisk landdistrikt.

Derfor ærger det mig, at soc.dem på byrådsmødet den 8. oktober 2018 ikke kunne bakke op om at placere enkelte byrådsmøder uden for storbyen. Ude i landdistriktet, som har så meget at byde på, men som af og til også synes, at der er lidt langt ind til beslutningerne på rådhuset.

Og jeg taler af erfaring. For i Landdistriktsudvalget har vi rigtig gode erfaringer med at flytte udvalgsmøderne ud i landdistrikterne. Ud hvor kommunens borgerne også er, og hvor hverdagen bare ER anderledes end i storbyen. Ud hvor busserne ikke kører hvert kvarter, ud hvor bredbånd ikke er en selvfølge, men hvor der til gengæld er enestående natur, højt til loftet, fællesskab, små men stærke foreninger og meget meget andet.

Det er nu engang bare anderledes, at komme ud og tale med borgerne på deres hjemmebane, og derfor synes jeg, at det ville have klædt byrådet hvis vi havde vist landdistriktet, at vi naturligvis godt ved, at kommunen er meget mere end vores store (og dejlige) storby, og placeret enkelte byrådsmøder i landdistriktet.

Kommentarer