Råsted

Danmarks bedste Svend hyldet af borgmesteren

Se billedserie Klejnsmedelærling og DM i Skills-vinder Svend Borup Christoffersen (tv) og malerfaglærer Jacob Ryberg, der fik prisen som "Årets sikre faglærer 2016” – ligeledes ved DM i Skills, fik overrakt en miniatureudgave af Randers Rådhus, da borgmester Claus Omann Jensen hyldede dem på byens gamle rådhus. Foto: Tradium

Klejnsmedelærling Svend Borup Christophersen, der vandt guld ved DM i Skills i januar, blev i går hyldet af borgmester Claus Omann Jensen på det gamle rådhus i Randers.

28. januar kunne den unge klejnsmedlærling fra Råsted efter tæt løb med de nærmeste konkurrenter i kategorien lade sig hylde som vinder ved DM i Skills i Gigantium i Aalborg.

Læs også: Randers-smed til tops ved DM i Skills

I går blev han hædret af kommunen og skolen ved et arrangement på det gamle rådhus.

– Tillykke med titlen som Danmarksmester i Skills. Det er rigtig flot gået, sagde Claus Omann Jensen til Svend Borup Christophersen.

Borgmesteren i Randers havde inviteret Svend Borup, der pt. er på skoleophold på Tradium, ind på det gamle rådhus, hvor der blev disket op med champagne og kransekage.

Tal om det

Med til at hylde Tradiums nye Danmarksmester var også repræsentanter fra kommunen og fra Tradiums ledelse samt naturligvis Svends coach, smedefaglærer Mikael Kejlstrup, der har været med hele vejen.

– Stort tillykke til både undervisere, ledelse og bestyrelse på Tradium. I er skarpe. Der sker altid så meget positivt hos jer. Det er vigtigt, at vi fortæller om det. Vi skal som samfund tale meget mere om, at der er brug for unge, som er dygtige med hænderne samtidig med, at de er dygtige med øverste etage – hovedet. Lige som dig, Svend. Måske vil du også en dag være selvstændig og starte egen virksomhed. Der er brug for sådan nogen som dig i vores samfund, lød det blandt andet fra Claus Omann Jensen.

Stolt læreplads

Hos Svend Borup Christophersens læreplads, Lund Metal i Råsted, er man meget stolte over at have en Danmarksmester i Skills. Det kommer imidlertid ikke som en stor overraskelse.

– Svends engagement for smedefaget og store interesse for at bruge hænderne er helt i top. Han brænder for at skabe konstruktioner af enhver art, og det gør det hele endnu nemmere, når hænderne er skruet godt på, siger Kristian Rask, leder af ordrecenter hos Lund Metal.

Han fortæller, at Svend, når han får fri fra arbejdet, typisk fortsætter med at arbejde hjemme i sit ejet værksted. Det kan for eksempel være med at fremstille nogle dele til havetraktoren ud af nogle små pladedele, han har fundet i Lund Metal’s container.

På lærepladsen i Råsted var man da heller ikke sen til at hylde den dygtige lærling. Fredag 3. februar holdt man en lille seance forat fejre det flotte resultat.

Artiklen fortsætter under billedet

Svend-Borup-DM-Skills-Lund-Metal-Raasted-2
Den nykårede danmarksmester indenfor sit fag blev fejret med tale og gaver fra sin læreplads, Lund Metal i Råsted. Fra venstre: direktør Lars Nielsen, vinder af DM i Skills 2017, Svend Borup Christophersen, og leder af ordrecenter, Kristian Rask. Fremsendt foto

Nogle af virksomhedens leverandører, som også havde fået nys om den nykårede danmarksmester, forærede ham anvendelige gaver som blandt andet en boremaskine, boltspænder og en svejsehjelm. Fra virksomheden modtog han, foruden et pengebeløb til indkøb af værktøj, en flot arbejdsjakke med “Danmarksmester i Skills 2017” broderet på ryggen.

– Jeg synes egentligt, at der skulle have stået “Danmarks bedste Svend”, for det er jo lige præcis det, han er, fortæller Randi Lund Nielsen, HR chef i Lund Metal.

Hun havde sørget for en flot kage til fejringen, hvor direktør Lars Nielsen gav den unge, dygtige lærling nogle anerkendende ord med på vejen.

Hos virksomheden i Råsted er man ikke i tvivl om, at deres unge lærling vil drive det vidt med sit fag. Hans evner, ildhu og målrettethed peger på en selvstændig karriere.

– Vi er sikre på, at Svend kan nå præcis lige så langt, han selv vil, og vi fornemmer også at lysten, evnerne og alderen taler for, at han fortsætter som iværksætter, når hans læretid er ovre. Derfor har Lund Metal også tilbudt Svend at tilbringe lidt tid på kontoret, inden han bliver udlært, for at lære lidt om tilbudsgivning, ordreudskrivning, planlægning og så videre, så han ved hvad der venter, hvis han stadig har ambitioner i den retning, når læretiden er overstået, lyder vurderingen.

Årets sikre faglærer

På rådhuset onsdag var der også en anden prisvinder fra Tradium, nemlig malerfaglærer Jacob Ryberg, som til DM i Skills fik overrakt prisen som “Årets sikre faglærer 2016”.

– Også stort tillykke til dig med den flotte pris, Jakob. Vi skal lære vores unge mennesker, at de skal passe på sig selv og hinanden på arbejdet. Det ved jeg, at du er rigtig god til at lære dem, sagde borgmesteren.

Kommentarer