Randers By

Danish Crown poster 300 millioner i egen fabrik i Kina

Danish Crown med hovedkontor i Randers, præsenterede onsdag en strategiplan, der skal bringe den 129 år gamle koncern frem mod 2021.

Som en del af en ny strategiplan har kødvirksomheden Danish Crown, der har sit hovedkontor i Randers, planer om at etablere en forarbejdningsfabrik i Kina. Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

Virksomheden planlægger at investere cirka 300 millioner kroner i en fabrik, der forarbejder og pakker kød. Den skal ligge i Shanghai og basere sin produktion på danske råvarer. Den Randers-baserede kødkoncern har stor tiltro til Kina som vækstmarked.

Administrerende direktør Jais Valeur medgiver dog, at det også er lidt af en satsning at prøve kræfter med det kinesiske marked:

– Ja, det er det, men det er en af dem, vi skal tage som en stor virksomhed, og se, om vi kan komme tættere på markedet, tættere på forbrugerne og længere frem i værdikæden i Kina – i stedet for bare at være en råvareleverandør, siger Jais Valeur.

Danish Crown har allerede i dag en stor eksport af fersk svinekød til Kina. Der er tale om biprodukter som tæer, ører, haler og lignende, som er rene delikatesser blandt de kinesiske forbrugere.

Men forbrugsmønstret er i hastig forandring, og kinesernes madvaner begynder mere og mere at ligne den madkultur, der findes i Europa og USA. Eksempelvis spiser flere og flere kinesere på restaurant og bestiller varerne via e-handel.

Det giver nye muligheder for eksport af dansk kød til Kina, vurderer Jais Valeur.

Virksomheden har tidligere bebudet, at man med planen vil løfte betalingen til svineandelshaverne med 60 øre pr kilo svinekød frem mod 2021. Det svarer til et indtjeningsløft på 400.000 kroner for en gennemsnitlig svineproducent med 8000 slagtesvin.

Kommentarer