Erhverv

CSR-prisvinder: Det ligger solidt i vores DNA

Glade prisvindere. CSR-certifikatet blev overleveret til Forenede Service i slutningen af året af Henrik Bugge og Mette Nielsen fra Jobcenter Randers ved en seance på virksomheden Tradium, som er en af Forenede Service’s kunder. På billedet ses fra venstre serviceassistent Jette Jørgensen, serviceassistent Ib Asmussen, serviceleder, Johannes Arentzen, driftschef Jesper Rasmussen, Mette Nielsen fra Jobcenter Randers, Hossam, der er praktikant i Forenede Service, serviceassistent Siva Tharma Corleis og praktikant Alma Handanagic.

Randers kommune har tildelt Forenede Service et CSR-certifikat for virksomhedens samlede indsats og bidrag til at skabe et rummeligt arbejdsmarked i kommunen.

Det er nu ikke noget nyt for Forenede Service i det østjyske. At modtage og involvere praktikanter og mennesker der står på kanten af arbejdsmarkedet i virksomheden. Det er helt naturligt foregået i årevis.

Men nu har Randers Kommune bogstaveligt talt sat pris på rengøringsvirksomhedens indsats for at tage et socialt ansvar. Nemlig en pris i form af et ganske særligt CSR-certifikat som ved udgangen af 2017 blev overleveret til Forenede Service.

Certifikatet er et bevis for, at virksomheden tilbyder meningsfulde praktik-, afklarings-, jobtrænings- og jobmuligheder for udsatte borgere og ledige på kanten af arbejdsmarkedet, og Jobcenter Randers Erhverv skrev i deres begrundelse for at tildele Forenede Service certifikatet sådan her:

– Vi har udvalgt jer, på grund af det arbejde som i gør i forhold til jeres høje grad af rummelighed og social ansvarlighed, og vi ønsker at vise jer, at vi lægger mærke til det arbejde, i gør, og at vi værdsætter det.

Indtryk fra hele verden

Og anerkendelsen fra Randers Kommune bringer glæde og stolthed i virksomheden, forklarer serviceleder i Forenede Service Johannes Arentzen:

– For os er det helt naturligt at tage et socialt ansvar. Det ligger solidt i vores DNA, og det er som sådan ikke noget, som vi går og tænker så meget over i det daglige. Derfor er det også et rart skulderklap, at kommunen og Jobcenter Randers med CSR-certifikatet skaber opmærksomhed omkring og anerkender det arbejde, som vi gør for borgere på kanten af arbejdsmarkedet, siger han og sætter nogle ord på, hvad det betyder at arbejde med udsatte borgere i kommunen:

– Vi er med til at give nogle mennesker, der ikke nødvendigvis kan passe en 37-timers stilling, et kompetenceløft, lære dem at passe et arbejde og samtidig give dem en indsigt i og fortrolighed med servicebranchen. Vi er med til at bringe folk videre i deres liv, siger servicelederen.

– Men gevinsten går ikke kun den ene vej. Som virksomhed nyder vi også godt af strukturen. Det er blandt andet rigtig sundt og meningsfyldt for os at skulle lære fra os. Ligesom det er en fornøjelse at have så mange forskellige mennesker med vidt forskellige baggrunde og livsvilkår som kolleger. Det skaber en mangfoldig arbejdsplads, og på mange måder bringer vi indtryk, fortællinger og input fra hele verden ind på vores arbejdsplads, forklarer Johannes Arentzen.

Kommentarer