Kultur og events

Brætspil på spil i Kulturhuset

Mads Fløe er dansk brætspilsdesigner og har i mange år skabt sine egne brætspil.

Når Brætspil Randers for første gang slår dørene op for Gamedays i Kulturhuset i Randers, er der mulighed for at afprøve nogle af de nye brætspil endnu før de rammer butikkerne.

Selvom foreningen Brætspil Randers kun har et enkelt leveår på bagen, er den ikke bange for at kaste sig ud i fuldvoksne arrangementer. Og det er lige præcis det den gør, når foreningen den 12. – 14. august barsler med den første årlige tilbagevendende brætspilsevent Gamedays.

Brætspilseventen har i år fokus på escape room-spil som ”Exit” og Jeppe Norskers ”50 Clues”, men der vil også være rig mulighed for at prøve kræfter med forskellige familiespil og party games. Derudover får Gamedays besøg af tre danske brætspilsdesignere, der vil medbringe deres helt nye spil, der endnu ikke landet i butikkerne.
– Det er nogle af de store navne indenfor brætspilsdesign i Danmark, vi får besøg af – fortæller Mette Gade, der er formand for Brætspil Randers. Hun og resten af Brætspil Randers glæder sig til at skyde deres første Gamedays-event i gang med besøg af Peter Møller, Kåre Torndahl Kjær og Mads Fløe, der netop er debuteret med sit spil “Ka Pai”.

Brætspil for alle
– Om du er direktør eller kontanthjælpsmodtager spiller ingen rolle. Det er spillet, der er i fokus – siger Mette Gade. For at understrege at brætspil er for alle, har foreningen valgt, at det skal være gratis at deltage i Gamedays.
– Brætspil er en god måde for folk at komme i kontakt med hinanden på, og det kan være med til at bryde med ensomheden. Derfor vil vi gerne udbrede brætspilsfællesskabet i Randers – siger Mette Gade, der selv er bidt af en gal brætspiller.
– Nogle mennesker finder glæde ved at strikke huer eller samle på dyre biler. I vores forening finder vi glæde i brætspil,” forklarer Mette Gade.

Randers som brætspilsby
Det var skuffelsen over en corona-aflysning af Fastaval, der er en årlig tilbagevendende brætspilsevent i Hobro med mere end 1000 deltagere fra over 20 forskellige lande, samt aflysningen af Randers Festuge, der fik idéen om Gamedays til at spire hos medlemmerne af Brætspil Randers.

– Da Randers Festuge åbnede for en ny pulje til kulturoplevelser i august, tænkte vi: Det her, det skal vi! – fortæller Mette Gade.

– Vi savnede at spille brætspil, så da vi fik de midler, vi havde ansøgt festugen om, faldt de sidste brikker på plads. Nu glæder vi os bare til at byde folk indenfor til de første Gamedays nogensinde – siger Mette Gade, der på sigt drømmer om at gøre Randers til en brætspilsby.

Om arrangementet:

Tid:

12. + 13. august: 13.00 – 19.00

14. august: 10.00 – 18.00

Sted: Kulturhuset, Stemannsgade 2, 8900 Randers C (Den store sal)

Tilmelding: Ikke nødvendig

Pris: Gratis

Kommentarer